Direcció General de Comunicació

Les pimes podran finançar el seu capital circulant amb els crèdits procedents dels fons de titulització d'actius

query_builder   14 abril 2009 13:58

event_note Nota de premsa

Les pimes podran finançar el seu capital circulant amb els crèdits procedents dels fons de titulització d'actius

 
 
  • La mesura vol contribuir a resoldre els problemes de liquiditat de les petites i mitjanes empreses i forma part del conjunt d’accions que impulsa el Govern per fer front a la crisi
  • El Govern promou que les entitats financeres que comptin amb una fons de titulització d’actius avalat pel Govern puguin reinvertir la liquiditat obtinguda en crèdits a curt termini
 
 
Les entitats financeres que comptin amb una fons de titulització d’actius avalat pel Govern podran reinvertir la liquiditat obtinguda en crèdits a curt termini. Aquesta modificació s’ha introduït en els convenis que signa anualment el Departament d’Economia i Finances amb les entitats financeres, i que permetrà que les petites i mitjanes empreses tinguin al seu abast noves línies de crèdit per finançar el seu capital circulant, ja que s’ha eliminat la restricció que impedia a les entitats financeres concedir crèdits amb un període d’amortització inferior als 12 mesos.
 
El Govern ha adoptat aquesta mesura ateses les dificultats amb què es troben les pimes catalanes per poder renovar les seves pòlisses de crèdit, derivades en últim terme de la situació dels mercats financers internacionals. Aquesta resolució s’emmarca en el conjunt de mesures adoptades pel Govern per fer front a la crisi, destinades a potenciar la liquiditat de les petites i mitjanes empreses catalanes, que constitueixen el 98% del teixit econòmic de Catalunya. L’objectiu essencial és contribuir a resoldre els problemes de liquiditat de les empreses.
 
Les entitats financeres constitueixen fons de titulització d’actius aportant-hi crèdits cedits. Per finançar la compra d’aquests crèdits s’emeten bons que compten amb l’aval de la Generalitat de Catalunya. En concret, aquest 2009 el Govern avalarà amb 1.500 milions d’euros fins a un 80% de l’import d’emissió. Gràcies a aquest fet, els bons es col·loquen a un millor preu en el mercat secundari fruit del ràting amb què compta l’administració catalana. Amb aquesta operació, les entitats financeres aconsegueixen nous recursos que obligatòriament hauran d’invertir en préstecs per a pimes. Des del 2003, la Generalitat ha destinat 7.200 milions d’euros a l’aval de valors vinculats a fons de titulització d’actius.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia