Direcció General de Comunicació

El Govern inverteix 29 milions d'euros per dotar de banda ampla rural tots els municipis de més de 50 habitants

query_builder   2 setembre 2008 13:45

event_note Nota de premsa

El Govern inverteix 29 milions d'euros per dotar de banda ampla rural tots els municipis de més de 50 habitants

 
  • També s’aprova una inversió de 15,9 milions pel desplegament de la TDT a tot el territori
  • Les dues iniciatives formen part del Pla Catalunya Connecta
 
El Govern destinarà 29 milions d’euros a estendre el projecte Banda Ampla Rural a tots els municipis de més de 50 habitants i tots els polígons industrials de Catalunya. A més, s’invertiran 15.950.000 euros per estendre la cobertura de televisió digital terrestre (TDT) a tots els punts de Catalunya on actualment hi arriba el senyal analògic de televisió. Aquestes dues iniciatives, aprovades avui pel Govern, s’emmarquen dins el Pla Catalunya Connecta.
 
El projecte Banda Ampla Rural (BAR) té per objectiu de fer arribar l'accés a Internet de banda ampla a totes les poblacions de més de 50 habitants que no tinguin cobertura de servei ADSL. La iniciativa vol suprimir la fractura digital territorial existent en aquests moments per garantir l’accés de tothom a les noves tecnologies i aprofundir en la cohesió del país. El BAR ha rebut avui una inversió de 29 milions d’euros. Està previst que en 2010 totes les poblacions de més de 50 habitants i polígons industrials ja disposin d’Internet de banda ampla.
 
També s’ha aprovat avui una inversió de 15,9 milions que permetrà seguir avançant en el calendari d’implantació de la Televisió Digital Terrestre a tot el territori. Cal recordar que el novembre passat, en el marc del Fòrum de la TDT convocat pel Govern, les institucions, associacions i empreses participants van aprovar un calendari únic de transició del model de televisió que afectarà totes les televisions per igual en cada demarcació. D’aquesta manera, s’evitaran les molèsties que la diversitat de calendaris haurien representat per els usuaris.
 
Per fer efectiva la sincronització de les emissions de les televisions locals, nacionals i estatals abans del 2010, el Govern ja va convocar un concurs públic pel servei de transport i difusió del senyal digital així com el desplegament, manteniment i supervisió de les infraestructures necessàries per articular la xarxa de centres emissors. L’encesa sincrònica de la TDT és un projecte amb molta influència arreu del territori que afecta uns 2.000.000 de llars catalanes.
 
  
Pla Catalunya Connecta
 
El Pla Catalunya Connecta és una iniciativa ambiciosa que té com a objectiu apropar les noves tecnologies a aquells punts del territori que actualment presenten deficiències. L’any 2010 assegurarà l’accés de tots els nuclis de població de més de 50 habitants als serveis d’Internet de banda ampla, telefonia mòbil i televisió digital terrestre. Al mateix temps, també permetrà donar cobertura de banda ampla i telefonia mòbil a la totalitat dels polígons industrials del país. Té una dotació global de 110 milions d’euros.
 
El Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, disposa d’un cercador web (www.gencat.cat/societatdelainformacio) que permet consultar tant l’evolució, municipi per municipi, de l’encesa sincrònica de la TDT, com la cobertura actual de banda ampla dels municipis i visualitzar-la mitjançant l'Hipermapa de Catalunya.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia