Direcció General de Comunicació

El Govern promou l'ensenyament del català a la Catalunya del Nord

query_builder   13 maig 2008 13:38

event_note Nota de premsa

El Govern promou l'ensenyament del català a la Catalunya del Nord

  • El Departament de la Vicepresidència atorgarà 625.800 euros a l’Associació d’Amics la Bressola   
El Govern ha aprovat aquest matí destinar una subvenció de 625.800 euros a l’Associació Amics de la Bressola per al finançament d’activitats relacionades amb l’ensenyament del català a la Catalunya del Nord. D’aquesta manera, l’executiu català referma el seu compromís amb l’ensenyament de la llengua i la cultura catalana a la Catalunya del Nord, a través d’aquesta entitat que treballa per recuperar l’ensenyament en català en aquest territori.
 
Aquesta subvenció servirà perquè l’Associació Amics de la Bressola pugui executar els seus projectes educatius al llarg d’aquest any 2008.  El Govern consolida així la difusió i el coneixement del català en tot el seu àmbit lingüístic, després que l’executiu aprovés l’octubre passat un ajut de 2.915.894 euros a l’Associació per finançar la construcció d’un nou centre educatiu de secundària al Soler (Rosselló).
 
L’Associació Amics de la Bressola és una entitat sense ànim de lucre que van crear fa més de vint anys l’historiador i polític Francesc Ferrer i Gironès i l’escriptor Enric Larreula i Vidal, amb l’objectiu de garantir la pervivència de les escoles Bressola de la Catalunya del Nord. L’Associació es va constituir legalment l’any 1986. Actualment escolaritza més de 600 alumnes en català en vuit centres (set de primària i un de secundària) de diverses localitats de la Catalunya del Nord. En concret, hi ha escoles Bressola a Perpinyà, Nyils, Prada, el Soler (on hi ha dos centres), Sant Esteve i Càldegues.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia