Direcció General de Comunicació

El Govern ha rebut la proposta d'actualització del Pacte d'Entesa

query_builder   14 abril 2009 13:57

event_note Nota de premsa

El Govern ha rebut la proposta d'actualització del Pacte d'Entesa

  • El president Montilla, el vicepresident, Carod-Rovira i el conseller d’Interior, Joan Saura han rebut els representants dels tres partits que formen el Govern
  • El Govern estudiarà en les properes setmanes les noves propostes d’actualització del Pacte que tenen per objectiu establir noves prioritats per tal d’afrontar l’actual situació econòmica
 
El Govern ha rebut avui la proposta d’actualització del Pacte d’Entesa de mans de mans dels representats dels tres partits que formen el Govern Manuela de Madre (PSC), Joan Ridao (ERC), i Joan Herrera (ICV-EUiA). El president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat del vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira, i del conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, s’han reunit aquest matí amb els representants dels tres partits que han acudit al Palau de la Generalitat per formalitzar el lliurament de la proposta.
 
El Govern estudiarà en les properes setmanes les noves propostes d’actualització del Pacte que té per objectiu renovar el compromís polític assolit en l’acord programàtic que va donar contingut a l’Entesa Nacional de Progrés, pacte signat el novembre de 2006. Transcorreguts més de dos anys des de l’inici de la VIII legislatura, i a la vista de l’evolució política i econòmica del país, el Govern i les tres forces polítiques que el conformen han considerat necessari ajustar les prioritats definides en iniciar-se la present legislatura.
 
En aquest sentit, els Departaments més implicats en les mesures que el Govern ha impulsat per fer front a la crisi es reuniran de forma immediata per estudiar la viabilitat de les iniciatives proposades, tant en relació amb la millora de les prestacions socials, com a la necessitat de garantir la cobertura des les beques-menjador als centres educatius. També avaluaran la proposta del document que fa referència als Plans Locals d’Ocupació, entre d’altres mesures.
 
Davant la situació econòmica actual, la prioritat essencial del Govern i dels tres partits que el conformen és afrontar la crisi per tal de pal·liar-ne els efectes socials, per ajudar a mantenir la demanda i per perseverar en les reformes estructurals que necessita l’economia catalana, i aquest és l’objectiu que persegueix la renovació del Pacte. El nou document té el seu fonament en la continuïtat de les grans orientacions inicials i assumeix els objectius i les actuacions que les concreten i que estan recollides en el Pla de Govern 2007-2010.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia