Direcció General de Comunicació

Tres nous centres de salut a Vila-rodona, Ripollet i Abrera atendran més de 18.000 persones

query_builder   2 setembre 2008 13:46

event_note Nota de premsa

Tres nous centres de salut a Vila-rodona, Ripollet i Abrera atendran més de 18.000 persones

  • Els equipaments, que compten amb una inversió de prop de sis milions d’euros, donen resposta al fort augment de la població en aquests territoris
 
El Govern ha impulsat avui la construcció d’un Centre d’Atenció Primària a Vila-rodona (Alt Camp), un centre de Salut a Ripollet (Vallès Occidental), i d’un consultori local a Abrera (Baix Llobregat), amb una inversió propera als sis milions d’euros.
 
Nou Centre d’Atenció Primària a Vila-rodona (Alt Camp)
 
La construcció del nou CAP de Vila-rodona permetrà fer front al gran creixement de la població de l’àrea de l’Alt Camp Est, que darrerament ha arribat a les 11.343 persones. El centre, amb una inversió de 2.043.644 euros, donarà servei a 1.112 usuaris.
 
El nou CAP disposarà de serveis de medicina general, pediatria, odontologia, atenció a la dona, educació sanitària, atenció continuada, educació maternal, assistència social, programa d’atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR), rehabilitació i transport sanitari. Està previst que el centre pugui obrir les portes a finals del segon semestre de 2009.
 
Nou centre de salut a Ripollet (Vallès Occidental)
 
A Ripollet, l’augment de la població també ha portat el Govern a construir destinarà un segon centre de salut del municipi, al qual s’hi destinaran 3.163.376 euros. El nou equipament donarà servei a més de 16.000 persones residents a la zona més nova de Ripollet, prop del Parc de Pinetons.
 
El centre disposarà de 10 consultes de medicina i infermeria de família, quatre consultes de pediatria i infermeria pediàtrica, dues consultes d’odontologia, cinc consultes polivalents, una zona d’extraccions i atenció, i d’una àrea d’educació sanitària.
 
Consultori local a Abrera (Baix Llobregat)
 
Finalment, el Govern també ha aprovat una inversió de 640.348 euros per a construir un Consultori local a Abrera. Aquest nou centre donarà cobertura a una població de 1.163 habitats de la urbanització de Can Vilalba d’Abrera i s’inaugurarà el proper mes de gener.
 
Per a aquest Consultori es preveu una plantilla d’un metge general i una infermera, disponibles tots els dies de la setmana. A més, un pediatre i un administratiu hi treballaran dos dies per setmana.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia