Direcció General de Comunicació

El Govern aprova el Decret d'habilitació per poder exercir tres professions de l'esport

query_builder   14 juliol 2009 14:04

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Decret d'habilitació per poder exercir tres professions de l'esport

 
  • El Decret regularà la situació dels animadors o monitors, entrenadors i directors esportius que ja desenvolupaven aquesta tasca amb anterioritat a la Llei de les professions de l’esport a Catalunya
 
El Govern ha aprovat el Decret que habilita poder exercir la seva professió als animadors o monitors esportius professionals, entrenadors professionals i directors que, tot i no tenir la titulació requerida a la Llei sobre l’exercici de les professions de l’esport a Catalunya, ja desenvolupaven aquesta activitat amb anterioritat a l’entrada en vigor de la llei.
 
La finalitat d’aquest nou Decret és, doncs, establir el procediment per constatar que les persones que sol·liciten l’habilitació i que no disposen de les titulacions exigides, estan capacitades i disposen d’experiència suficient i provada per continuar exercint les tasques professionals que ja desenvolupaven.
 
D’aquesta manera, la norma posa a l’abast d’aquests professionals la possibilitat d’obtenir una habilitació que els permetrà continuar exercint la seva tasca. El Decret estableix que un cop obtingut el certificat d’habilitació, els solicitants s’hauran inscriure en el Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya per poder continuar exercint.
 
La Llei sobre l’exercici de les professions de l’esport a Catalunya és un text pioner a l’Estat que reconeix per primera vegada el col·lectiu de treballadors del món de l’esport com un sector professional amb identitat pròpia. El text, aplicable a l’exercici professional desenvolupat a Catalunya, pretén regular els aspectes bàsics de l'exercici de quatre d’aquestes professions, determina les titulacions necessàries per a exercir-les i atribueix a cada professió el seu propi àmbit funcional general.
 
L’objectiu de la Llei és, doncs, garantir la qualitat dels serveis esportius i la protecció de la salut dels practicants, així com acabar amb l’intrusisme en el sector esportiu i marcar uns criteris clars sobre l’activitat professional dels treballadors i treballadores del sector.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia