Direcció General de Comunicació

Altres Acords de Govern

query_builder   21 juliol 2009 15:24

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

 
El Govern demana al Consell Consultiu que estudiï si un dels procediments que comprèn el FROB vulnera competències
 
El Govern ha acordat demanar al Consell Consultiu un dictamen sobre un dels procediments compresos al Reial Decret sobre reestructuració bancària i reforç dels recursos propis de les entitats de crèdit (FROB), aprovat per l’Estat el juny passat, per conèixer si vulnera les competències de Catalunya. El Govern, que ha valorat positivament la filosofia i objectiu d’aquest Reial Decret, considera que en el cas de l’article 8, planteja dubtes d’inconstitucionalitat i d’antiestatuterietat ja que d’aquest article es podria despendre que en els supòsits que preveu, la fusió o absorció de caixes d’estalvis amb domicili a Catalunya no es requeriria la necessària aprovació del Govern de la Generalitat de Catalunya.
 
 
El Govern aprova el Decret legislatiu de la Llei reguladora dels residus
 
El Govern ha aprovat avui el Decret legislatiu del text refós de la Llei reguladora dels residus, que refon els diversos textos legals existents en matèria de residus al nostre país amb l’objectiu d’aplegar en un únic text articulat totes les normatives, atès que avui es troben disperses en quatre lleis diferents. El Decret aplega la Llei 6/1993, reguladora dels residus; la Llei 11/2000, reguladora de la incineració de residus; la Llei 15/2003, de modificació de la Llei 6/1993; i la Llei 9/2008, reguladora dels residus. Aquesta darrera Llei és la que preveia en la disposició final que el Govern disposava del termini d’un any per realitzar la refosa dels diferents textos legislatius en matèria de residus.
 
El nou text actualitza totes les referències normatives i assenyala com a òrgan de referència l’Agència de Residus de Catalunya. Aquest Decret legislatiu, que entrarà en vigor el dia següent de la seva publicació en el DOGC, esdevindrà un instrument fonamental per guiar la gestió de residus a partir d’ara.
 
 
El Govern subvenciona UGT i CCOO per tal que impulsin projectes de millora de les condicions laborals dels treballadors
 
El Govern ha acordat concedir una subvenció als sindicats UGT i CCOO per un import de 940.199 euros i 996.699 euros respectivament. L’objectiu d’aquest ajuts és desenvolupar projectes i actuacions d’impuls de la participació i millora de les condicions laborals dels treballadors, considerats d’alt interès pel Govern.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia