Direcció General de Comunicació

El Govern impulsa la convocatòria d'oposicions de 30 places d'agent rural auxiliar

query_builder   13 gener 2009 14:57

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la convocatòria d'oposicions de 30 places d'agent rural auxiliar

 
  • Aquesta oferta d’ocupació pública suposarà que es redueixi la interinitat en el cos d’Agents Rurals
 
El Govern ha donat llum verd avui a la convocatòria d’oposicions de 30 places de la categoria d’agent auxiliar de l’escala auxiliar del cos d’Agents Rurals de la Generalitat. Aquesta oferta pública parcial suposa que 30 places passin a tenir caràcter fix i es redueixi així la interinitat en el cos d’agents rurals. Aquestes places estan distribuïdes de la següent manera: 6 a la comarca del Montsià, 1 a la Conca de Barberà, 1 al Baix Penedès, 2 a l’Urgell, 6 al Tarragonès, 3 al Segrià, 1 a les Garrigues, 4 a la Ribera d’Ebre i 2 a la Terra Alta. Actualment, el cos d’Agents Rurals es compon de 523 agents, 182 dels quals són agents auxiliars.
 
La publicació de la convocatòria es produirà en el termini màxim de tres mesos. Per accedir-hi, cal tenir la titulació corresponent al grup D. Les proves selectives per a l’accés seran de caràcter teòric i pràctic. En aquest sentit, s’hi inclouran proves de capacitat física, mèdiques, psicotècniques i de coneixement, i, en general, altres instruments que ajudin a determinar d’una manera objectiva la idoneïtat de les persones aspirants en relació amb els llocs de treball.
 
L’accés a la categoria d’agent auxiliar es fa pel sistema de concurs-oposició i requereix la superació d’un curs selectiu i d’un període de pràctiques de sis mesos de durada. Els períodes de pràctiques es fan en aquells serveis i demarcacions territorials que, segons la seva activitat, siguin més adequats per a la formació integral de les persones aspirants i el particular coneixement de l’estructura i el funcionament de les tasques assignades al cos d’Agents Rurals, a més de garantir el coneixement sobre el territori i les tasques pròpies de l’àmbit rural. Estan exemptes de fer el període de pràctiques les persones que hagin prestat servei en llocs de treball de la categoria d’agent auxiliar durant un mínim de sis mesos, sempre que n’hagin obtingut una avaluació positiva.
 
Durant el curs selectiu i el període de pràctiques, les persones aspirants a agents rurals tenen la consideració de funcionaris en pràctiques als efectes econòmics i d’afiliació i cotització a la Seguretat Social. El nomenament com a funcionaris de carrera únicament es pot efectuar un cop superats el curs selectiu i el període de pràctiques. Les funcions dels agents auxiliars estan vinculades al medi ambient i són les de vigilància, inspecció i col·laboració en la gestió, la investigació, la informació i l’assessorament a la ciutadania.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia