Direcció General de Comunicació

El Govern reforça el servei d'auxiliars de conversa per incrementar l'ús oral de l'anglès a les aules

query_builder   22 setembre 2009 14:56

event_note Nota de premsa

El Govern reforça el servei d'auxiliars de conversa per incrementar l'ús oral de l'anglès a les aules

  • Aquest curs s’incorporaran a les aules catalanes 82 nous auxiliars de conversa en llengua anglesa a través d’un conveni amb el Ministeri d’Educació
  • L’acord, que compta amb un pressupost de 459.200 euros, preveu que el Ministeri es faci càrrec de la contractació dels nous auxiliars
 
El Govern ha autoritzat la signatura d’un nou conveni amb el Ministeri d’Educació que permetrà reforçar la plantilla d’auxiliars de conversa en llengua anglesa amb 82 nous auxiliars. Amb aquesta dotació s’amplia la plantilla d’auxiliars que el ministeri assigna a Catalunya per quota territorial: 37 d’anglès, 22 de francès, 2 d’alemany i un d’italià, de manera que aquest curs hi haurà un total de 144 auxiliars de conversa a les aules catalanes.
 
El Govern continua reforçant la presència de la figura de l’auxiliar de conversa a les aules, conscient de la necessitat de millorar l’ús, la comprensió i l’expressió oral de l’anglès, no només durant la classe de llengua estrangera, sinó també en altres assignatures curriculars, com les matemàtiques o les ciències naturals, que es cursen en anglès.
 
Segons el conveni, el ministeri seleccionarà i formarà 82 auxiliars de conversa, i el Govern, mitjançant el Departament d’Educació, distribuirà prioritàriament entre les escoles i els instituts que estiguin desenvolupant, per segon curs consecutiu, un Pla Experimental de Llengües Estrangeres (300) o un Projecte d’Autonomia de Centre (627) que contempli treballar les competències orals de l’anglès. Posteriorment, cada centre decideix en quins cursos intervé l’auxiliar.
 
Els auxiliars de conversa són estudiants universitaris d’altres països que participen a les classes de llengua estrangera o a les de matèries curriculars que es cursen en un idioma diferent del català o el castellà. Això permet als alumnes de primària i secundària tenir un contacte més directe i proper amb l’anglès.
 
113 places de professionals de l’àmbit educatiu
 
El Govern ha acordat convocar oposicions per a 113 places de personal laboral fix al Departament d’Educació. Del total de places previstes, 48 corresponen a educadors de llars d’infants, 46 a ajudants de cuina-netejador, 12 a oficials de manteniment, i 7 a cuiners. Les persones que ocupin aquestes places desenvoluparan la seva feina en equipaments educatius.
 
Un cop resolta la convocatòria, el funcionari que hagi guanyat la plaça substituirà la persona que l’ocupava interinament, que haurà de deixar aquell lloc de treball, tal com preveu l’ordenació vigent i sense que això signifiqui cap increment de personal dels cossos i especialitats afectats. La resolució de la convocatòria no comportarà en cap cas un increment global de l'actual plantilla de personal del Departament d’Educació.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia