Direcció General de Comunicació

El Govern renova el conveni de cooperació transfronterera amb el Consell General dels Pirineus Orientals

query_builder   17 juny 2008 14:01

event_note Nota de premsa

El Govern renova el conveni de cooperació transfronterera amb el Consell General dels Pirineus Orientals

  • Dóna compliment a l’acord marc rubricat fa dos anys per facilitar els intercanvis entre les comarques gironines i la Catalunya del Nord
 
  • Preveu actuacions relacionades amb la creació de l’Eurodistricte, la promoció i la difusió de la llengua catalana o acords en l’àmbit de l’acció social, el medi ambient i el turisme
 
 
El Consell de Govern ha aprovat la formalització del tercer conveni específic entre la Generalitat de Catalunya i el Consell General dels Pirineus Orientals per a l’aplicació de l’acord marc de cooperació transfronterera, un acord que persegueix facilitar els intercanvis transfronterers entre les comarques gironines i la Catalunya del Nord. El Govern ha autoritzat avui la signatura del conveni corresponent a l’any 2008-2009 a proposta del Departament de la Vicepresidència.
 
El conveni implica diferents departaments de la Generalitat. Preveu accions relacionades amb l’Eurodistricte de l’Espai Català transfronterer (Escat), la creació d’un fons comú de suport a projectes de cooperació (en matèries com salut, transports, comunicacions i educació), accions de promoció i difusió de la llengua catalana, iniciatives per estudiar les modalitats tècniques que permetin una frontera més permeable en matèria de difusió televisiva i també acords de cooperació en acció social, el medi ambient i el turisme.
 
Amb aquestes accions es facilitarà, per exemple, que es puguin veure els senyals de Televisió de Catalunya i les televisions de la Catalunya del Nord a banda i banda de la frontera francoespanyola. Altres exemples són el treball conjunt en la prevenció i extinció d’incendis o l’intercanvi d’experiències en els sistemes d’atenció social.
 
El conveni, que la setmana vinent rubricarà el vicepresident del Govern amb el Consell General dels Pirineus Orientals, és el tercer d’aquestes característiques que signen les dues administracions per donar compliment a l’acord marc de cooperació transfronterera. Té com a objectius facilitar els intercanvis transfrontereres entre les comarques de Girona i la Catalunya del Nord, millorar el dia a dia dels seus habitants i construir un veritable territori transfronterer de vida comuna i una comunitat cultural i lingüística. L’acord marc va ser rubricat per les dues administracions l’any 2006 i estipula una durada de tres anys.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia