Direcció General de Comunicació

Altres Acords de Govern

query_builder   22 setembre 2009 14:59

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern acorda iniciar un procediment negociat amb l’Estat per corregir la invasió competencial que implica el FROB
 
El Govern ha acordat avui iniciar un procediment negociat amb el govern de l’Estat amb l’objectiu de corregir la invasió competencial que, en matèria de caixes d’estalvis, suposa el Reial Decret Llei que regula el Fons de Reordenació Ordenada Bancària (FROB). Aquesta decisió implica autoritzar el conseller d’Interior i Relacions Institucionals a signar amb el seu homòleg estatal l’acord pel qual s’inicien, en el marc de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat, les negociacions per corregir els aspectes d’inconstitucionalitat d’aquesta normativa. L’acord es pren una vegada el govern de l’Estat ha comunicat al Govern de la Generalitat que està disposat a iniciar les converses.
 
Les negociacions les duran a terme representants de les dues administracions; en el cas català, les encapçalaran membres del Departament d’Economia i Finances, d’Interior i Relacions Institucionals i del Gabinet Jurídic Central. El límit legal per arribar a un acord és de nou mesos des de l’entrada en vigor de la Llei (sis mesos des d’ara). No obstant això, el Govern de la Generalitat es reserva la possibilitat de formalitzar el recurs d’inconstitucionalitat quan ho consideri convenient.
 
El Govern ha pres aquesta decisió després que el passat mes d’agost el Consell Consultiu dictaminés que el Decret Llei pel qual el govern de l’Estat creava el FROB conté elements d’inconstitucionalitat ja que vulnera les competències de la Generalitat en matèria d’autorització de fusions de caixes d’estalvis.
 
 
El Govern destina 900.000 euros a l’assegurança dels esportistes en edat escolar
 
El Govern ha acordat avui atorgar una subvenció de 900.000 euros per cobrir l’assegurança dels esportistes en edat escolar que durant el curs 2009-2010 participin en competicions federades i en la resta de programes i activitats esportives dirigides als escolars de Catalunya. Amb aquesta mesura la Secretaria General de l’Esport pretén millorar i incrementar el nivell de participació i foment de l’esport en aquesta franja d’edat.
 
L’ajut de 900.000 euros correspon al total de la subvenció que rebran, d’una banda, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i, de l’altra, la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC). La UFEC disposarà de 401.851 euros per fer-se càrrec de l’assegurança de l’esport federat en edat escolar fins als 16 anys, mentre que la UCEC destinarà els 495.480 euros de la subvenció a cobrir l’assegurança de les activitats del Pla Català d’Esport a l’Escola i els Jocs Esportius Escolars de Catalunya.
 
 
El Govern prorroga el conveni amb l’Agència Catalana de Notícies
 
El Govern ha aprovat avui una inversió de 3,45 milions d’euros anuals durant el període 2010-2013 per a l’activitat de l’Agència Catalana de Notícies (ACN). L’import total del conveni per a aquests quatre anys és de 13,8 milions d’euros. L’ACN, com a empresa pública, s’inclou en el marc de garanties democràtiques i professionals impulsat pel Parlament de Catalunya per als mitjans de comunicació públics, i té la missió de donar suport al sector català de la comunicació, especialment als mitjans locals i comarcals.
 
 
El Govern atorga la concessió definitiva de ràdio municipal a l’Ajuntament de Cabanes
 
El Govern ha acordat atorgar a l’Ajuntament de Cabanes (l’Alt Empordà) la concessió definitiva per a la prestació del servei públic de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència. Aquest municipi ja disposava des de 2005 de la concessió provisional d’una emissora de freqüència modulada de tipus municipal. Després de l’aprovació del projecte tècnic de l’emissora i de la inspecció tècnica de les instal·lacions, el Govern ha procedit a l’atorgament definitiu de la concessió a la ràdio municipal.
 
 
El Govern signa un protocol d’actuació per a intervencions arqueològiques relacionades amb la comunitat jueva
 
El Govern ha acordat la signatura d’un protocol amb la Comunitat Israelita de Barcelona i la Federación de Comunidades Judías de España, mitjançant el qual reconeix aquests dos col·lectius com a interlocutors per als temes patrimonials relacionats amb aquesta religió. El protocol preveu que, en cas que es localitzi una necròpoli històrica relacionada amb aquesta comunitat, el Govern es reunirà amb els responsables d’aquests col·lectius per establir les mesures més adients a dur a terme en cada cas per tal de respectar, en la mesura del possible, els preceptes religiosos del judaisme.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia