Direcció General de Comunicació

El Govern aprova una subvenció de 390.000 euros per impulsar el futur Hospital Transfronterer de la Cerdanya

query_builder   2 octubre 2007 13:46

event_note Nota de premsa

El Govern aprova una subvenció de 390.000 euros per impulsar el futur Hospital Transfronterer de la Cerdanya

. Serà el primer d'aquesta mena de la Unió Europea i atendrà la població dels dos costats de la frontera hispanofrancesa

. Es calcula que pot donar servei a uns 35.000 usuaris de les comarques de la Cerdanya i el Capcir

El Govern concedirà una subvenció de 390.000 euros a la Fundació Privada Hospital Transfronterer de la Cerdanya, per impulsar la construcció d'un hospital que atengui la població dels dos costats de la frontera hispanofrancesa.

Aquesta subvenció, inclosa en el pressupost del Servei Català de la Salut per al 2007, es destinarà a finançar les actuacions operatives que assumeix aquesta Fundació: realització d'estudis, actes, activitats comunicatives, funcionament ordinari, etc.

Aquest Hospital és un projecte que va néixer l'any 2003, fruit de l'acord entre la Generalitat de Catalunya i el Consell Regional Llenguadoc-Rosselló, amb la participació de l'Ajuntament de Puigcerdà i amb l'objectiu de crear un hospital a la Cerdanya per donar assistència als usuaris en règim d'internament i ambulatori de la població dels territoris dels dos costats de la frontera.

Aquest serà el primer hospital transfronterer de la Unió Europea que doni servei als ciutadans de tots dos estats, alhora. El futur hospital tindrà una capacitat de 68 llits i es començarà a construir durant el 2008. Es calcula que tindrà uns 35.000 usuaris potencials de les comarques de la Cerdanya i el Capcir.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia