Direcció General de Comunicació

El Govern destina 8,6 milions d'euros a tres obres de millora de la xarxa viària

query_builder   17 novembre 2009 13:55

event_note Nota de premsa

El Govern destina 8,6 milions d'euros a tres obres de millora de la xarxa viària

  • Les actuacions inclouen la millora d’accessos i la suavització de revolts a carreteres de Ponent, les Terres de l’Ebre i les comarques gironines
El Govern ha impulsat avui tres obres de millora a la xarxa viària i per això ha aprovat la declaració d’ocupació de béns i drets afectats per aquestes actuacions. Aquestes obres suposen una inversió de 8,6 milions d’euros i milloraran la circulació i els accessos a les carreteres l’LV-3025, a Ponent; la TV-7231, a les Terres de l’Ebre; i la C-252, a les comarques gironines.
 
Reordenació d’accessos a l’LV-3025
                                               
El Govern preveu reordenar els accessos al llarg de la carretera LV-3025, des de la cruïlla amb la C-26, a la Sentiu de Sió, i la cruïlla amb la C-14, a Agramunt. Les obres, en fase de licitació, suposaran una inversió de 5,3 milions d’euros i es preveu que comencin el primer trimestre de l’any vinent i s’allarguin onze mesos i mig.
 
Els treballs que s’impulsen tenen com a objectiu millorar un total de 14 encreuaments de la carretera LV-3025, de 20,5 quilòmetres de longitud, per tal d’afavorir la seguretat en la conducció i facilitar la circulació de vehicles. Així, es preveu la reordenació dels accessos a la Sentiu de Sió, Montgai, Butsènit, les Ventoses, Pradell i Preixens.
 
En concret, en 11 encreuaments al llarg de la via, s’implantarà un carril central al tronc que faciliti els girs a l’esquerra; en els tres punts restants, es construiran rotondes. A més, es reconvertiran en rotondes completes les actuals rotondes partides a l’accés al nucli urbà de la Sentiu de Sió i en l’encreuament amb l’LV-3028, d’accés a Preixens. La primera rotonda tindrà 47 metres de diàmetre i la segona, 58. Finalment, es construirà una nova rotonda per ordenar els moviments a l’accés a Cubells i a Montgai. Totes aquestes millores s’afegeixen a les obres que van finalitzar l’estiu de 2008 i que van consistir en la renovació del ferm a tota la carretera, amb una inversió de 7 milions d’euros.
 
Millores puntuals de traçat a la TV-7231
A les Terres de l’Ebre, el Govern millorarà el traçat de la TV-7231, entre Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca, amb l’objectiu d’afavorir la seguretat del trànsit i facilitar la circulació. Aquests treballs començaran el segon trimestre de l’any que ve i inclouran un conjunt d’actuacions en diferents punts al llarg d’un tram d’11,6 quilòmetres. Entre aquestes actuacions, cal remarcar-ne les següents:
 
  • A la travessera de Vilalba dels Arcs, es formaran passos elevats per tal de reduir la velocitat dels vehicles i, d’aquesta manera, afavorir la seguretat viària. Així mateix, s’eixamplarà la calçada en un tram al final de la travessera.
  • Al llarg del recorregut, se suavitzaran diversos revolts i s’adequaran encreuaments amb l’objectiu de millorar la visibilitat i la seguretat. Al pas de la carretera pel barranc de Varvall, es formaran sis calaixos de formigó.
  • A la travessera de la Pobla de Massaluca, s’eixamplarà la calçada i s’ampliarà i millorarà el mirador existent en aquest nucli.
  • L’actuació es complementarà amb la millora dels elements de drenatge de la carretera, la senyalització, l’abalisament i les barreres de seguretat.
 Aquesta actuació comprèn els termes municipals de Vilalba dels Arcs, Batea i la Pobla de Massaluca. Els treballs, actualment en licitació, comportaran una inversió de 3 milions d’euros i tindran una durada de nou mesos.
 
Nova rotonda a Verges
    
Per últim, el Govern ha donat també llum verd a les obres per reordenar el trànsit a l’encreuament entre les carreteres C-31, GI-634 i C-252, a Verges. Aquesta actuació, en licitació per un valor de 339.000 euros, permetrà millorar la seguretat i la fluïdesa del trànsit i la mobilitat dels vianants.
 
La nova rotonda tindrà un diàmetre de 30 metres i comptarà amb dos carrils de circulació de quatre metres i voral interior d’un metre. A més de la construcció del  nou giratori, les obres inclouran la formació de voreres, el condicionament del drenatge i la renovació de la senyalització horitzontal i vertical. Es preveu que els treballs comencin la primavera vinent i tinguin una durada de quatre mesos.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia