Direcció General de Comunicació

El Govern atorga les medalles i plaques Josep Trueta al mèrit sanitari

query_builder   27 maig 2008 14:02

event_note Nota de premsa

El Govern atorga les medalles i plaques Josep Trueta al mèrit sanitari

 
·        Amb aquests guardons es vol distingir les persones i entitats que han contribuït destacadament a la millora de la sanitat
 
El Govern, per vuitè any consecutiu, ha distingit avui amb les medalles i plaques Josep Trueta aquelles persones i entitats que, pels seus mèrits, han contribuït destacadament al progrés i millora de la sanitat.
 
Els premiats d’enguany amb la medalla Josep Trueta són els doctors Enric Roures, Jesús Araque, Maria Lluïsa Marin, Josep Toro i Gerard Masllorens –a títol pòstum-; la farmacèutica Rosa Domingo i la infermera Maria Josep Guinovart. El Govern també ha volgut distingir Maria Àngels Sanahuja per la seva contribució decisiva a la construcció de la nova unitat de càncer de mama de la Vall d’Hebrón. Les plaques Josep Trueta s’han atorgat a la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària i a l’Associació de Diabètics de Catalunya.
 
La medalla i la placa Josep Trueta al mèrit sanitari van ser creades l’any 1997 pel Govern, coincidint amb el centenari del naixement d’aquest doctor i científic català.
 
GUARDONATS AMB LA MEDALLA JOSEP TRUETA
 
Dr. Enric Roures Gené
(1955). És metge de Sant Llorenç de Morunys des de 1998, i alcalde del municipi des del 1999. Com a metge s’ha guanyat l’estima de la gent de Sant Llorenç de Morunys per la seva dedicació a l’atenció dels pacients, fent de metge les 24 hores del dia, així com pel seu bon caràcter, afable i servicial.
 
Dr. Jesús Araque Cundin
(Ceuta, 1953). Llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de Valladolid el 1978. Especialista en medicina familiar i comunitària. Diplomat en Sanitat. Ha exercit de metge al Solsonès, concretament als municipis de Lladurs, Olius, Pinell i Castellar de la Ribera fins el 1987. Des del novembre de 1987 exerceix com a metge titular de Tivissa, adscrit a l'àrea bàsica de salut de Móra d'Ebre-Móra la Nova. El Dr. Araque destaca per la seva gran entrega i per la seva gran capacitat resolutiva en el municipi, per la qual cosa les derivacions a especialistes i hospitals es situen per sota de la mitjana.
 
Dra. Maria Lluïsa Marin Puig
(Barcelona, 1947). Llicenciada en Medicina i Cirurgia a la Facultat de Medicina (Hospital Clínic) de l’Universitat Central de Barcelona el 1971. És membre de la Societat Reumatològica Espanyola. Es va doctorar en Medicina per la Universitat de Barcelona amb la tesi “Relación entre enfermedades reumáticas y Yersinia entercolítica” El 1989 crea l’Associació Rauxa a Barcelona, un projecte socio-sanitari integral de tractament d’alcohòlics sense llar, del qual n’és la presidenta i directora mèdica. L’any 2003 va obtenir la menció a l’abnegació professional pel col.legi de Metges de Barcelona.
 
Dr. Gerard Masllorens Vila
(Caldes de Malavella, 1970-2008). Va exercir de metge de família i de metge d’urgències de l’Hospital Arnau de Vilanova. Posteriorment va ser director de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Bellpuig i director de processos assistencials i millora de la qualitat del Servei d’Atenció Primària Pla d’Urgell- Segarra- Noguera- Urgell. Interessat per totes les facetes de la medicina, des de les emergències fins la planta, de la consulta al Centre d’Atenció Primària fins els domicilis, els seus pacients i companys recorden el seu tracte exquisit i la seva professionalitat. Va liderar diferents projectes de coordinació entre nivells assistencials: digestiu, neurologia, pneumologia, dermatologia, endocrí, cardiologia,... Participava activament en el grup de pneumologia de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària, i juntament amb d’altres companys, endegà un estudi multicèntric a les terres de Lleida sobre el pacient fumador "preMPOC".
 
Sra. Rosa Domingo Vidal
(Reus, 1926). Es va llicenciar en Farmàcia a la Universitat de Barcelona l’any 1949, i el mateix any va aconseguir el Títol d’Examen de Llicenciatura en Farmàcia. Ha dedicat tota la vida al servei de la Farmàcia en particular i de la Sanitat en general, dins de l’àmbit rural, amb dedicació plena, exercint com a farmacèutica a l’oficina de farmàcia d’Esterri d’Àneu.
 
Sra. Maria Josep Guinovart Marqués
(Barcelona, 1953). Diplomada en infermeria. Va iniciar la seva trajectòria professional com a infermera a la ciutat de Barcelona. Ha desenvolupat l’activitat d’infermeria, sobretot, a zones rurals. Ha treballat a les àrees bàsiques de salut de Montblanc, Alt Camp Est i Alt Camp Oest, on actualment desenvolupa la seva tasca des de fa 6 anys. A més de l’activitat pròpia d’infermeria, el seu perfil professional està molt marcat per la seva constant implicació en l’àmbit comunitari on ha impulsat diferents projectes entre els que destaquen l’atenció als cuidadors no professionals de malalts crònics, tallers d’alimentació per a entitats i col·lectius del territori, programes de conscienciació amb els municipis i centres educatius del territori com el programa per a la millora de la recollida de residus sanitaris a Alcover, participació en jornades i activitats adreçades a la integració d’immigrants.
 
Maria Àngels Sanahuja Pons, promotora immobiliària nascuda al setembre de 1948. Va donar 4,4 milions d’euros a l’Hospital de la Vall d’Hebron per construir la nova unitat de càncer de mama del centre, que serà un referent mundial que cobrirà totes les àrees d’atenció a la dona que tingui aquesta malaltia. En el centre, que porta el nom Endavant i de Cara, també hi participa la Fundació d’Estudis i Investigació Oncològica (FERO).
 
Dr. Josep Toro i Trallero
(Barcelona, 1936). Especialista en Psiquiatria i Psicologia clínica. Doctor en Psiquiatria i Psicologia. Professor Titular de Psiquiatria i Psicobiologia Clínica de la Universitat Barcelona. Ex-cap de la Secció de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Hospital Clínic. La seva activitat científica i assistencial ha estat fonamental en el desenvolupament d'una consciència de la Psiquiatria Infantil i juvenil com a especialitat mèdica amb rigor mèdic i científic. Va engegar el primer Hospital de Dia Infantil de l'Estat amb tractament específic per a l'anorèxia i bulímia nervioses. És també autor de nombrosos llibres i articles. Els seus coneixements i investigacions l’han fet un referent europeu de la Psiquiatria Infanto-Juvenil.
 
 
GUARDONATS AMB LA PLACA JOSEP TRUETA
 
Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC)
Fundada el 1983, enguany la CAMFIC celebra el seu 25 aniversari. La seva missió és promoure el desenvolupament d’una Atenció Primària resolutiva i d’alta qualitat, centrada en la millora de la salut de la comunitat, potenciar i facilitar el desenvolupament dels metges de família en col·laboració amb les organitzacions sanitàries, polítiques i docents. Actualment agrupa bona part dels professionals d’atenció primària de Catalunya, amb més de 3.000 socis, la gran majoria metges de família que exerceixen en el nostre sistema sanitari. Al llarg de la seva existència, la CAMFiC ha desenvolupat una gran quantitat d’activitats tant en el terreny de la formació com en el de la recerca i promou diverses convocatòries d’ajuts per als investigadors.
 
Associació de Diabètics de Catalunya
L’Associació de Diabètics de Catalunya (ADC) és una entitat, sense ànim de lucre que aplega persones amb diabetis, els seus familiars i persones sensibilitzades amb els problemes que es deriven d’aquesta malaltia crònica. Creada l’any 1992, actualment compta amb més de 5.000 persones afiliades. Es tracta, per tant, d’una de les associacions de diabètics que més nombre d’afiliats té dins de l’estat espanyol. Els seus objectius són informar, aconsellar, defensar els drets de les persones amb diabetis i promoure la sensibilització de la societat en relació a la problemàtica de les persones amb diabetis i el seu entorn. Per aquest motiu, a més de les activitats a cada delegació, organitzen les colònies i campaments d’estiu per a infants i joves amb diabetis amb la col·laboració del Departament de Salut, les trobades de pacients (diabetis tipus 2 o joves amb diabetis), la jornada d’informació anual, les activitats per celebrar el Dia Mundial i col·laboren amb els mitjans de comunicació.
 
Formen part del Consell Assessor sobre la Diabetis a Catalunya del Departament de Salut des del 1983, any de la creació del Consell. La presència de l’ADC al Consell al costat dels professionals de la societat científica (Ass. Catalana de Diabetis) i de representants de l’administració permet aportar la seva visió sobre l’atenció sanitària a la diabetis a Catalunya.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia