Direcció General de Comunicació

El Govern estudiarà com millorar la gestió de residus als polígons industrials

query_builder   23 juny 2009 13:46

event_note Nota de premsa

El Govern estudiarà com millorar la gestió de residus als polígons industrials

  • L’estudi es portarà a terme a tres polígons industrials del Vallès Oriental, el Gironès i la Catalunya Central
  • Amb actuacions d’aquest tipus, el Govern vol assolir línies de major sostenibilitat i de millora mediambiental en el sector industrial i productiu
 
El Govern ha acordat avui contractar un estudi sobre el diagnòstic i l’efectivitat de les millores en la gestió de residus a tres polígons industrials de Catalunya. L’estudi farà una diagnosi inicial de la gestió de residus en les empreses, inclourà propostes de millora en la gestió i analitzarà l’efectivitat d’aplicar aquestes millores.
 
El Govern posa en marxa aquest projecte per generar espais de reflexió i treball comú entre administració i empreses. D’aquesta manera, es vol aprofundir tant en el coneixement dels requisits mediambientals que han de complir les empreses, com en les possibilitats d’optimitzar la gestió dels seus residus.
 
L’elecció d’un polígon industrial com a marc per realitzar aquest estudi ve justificada pel fet que la indústria és el sector capdavanter en la innovació tecnològica, en la internacionalització, en la racionalització de processos, en l’impuls de la qualitat, en el respecte al medi ambient i en la seguretat en el treball. Per aquests motius, els polígons industrials són el millor escenari per realitzar un diagnòstic d’aquest tipus i per detectar bones pràctiques eficients i sostenibles que es puguin exportar a altres sectors.
 
Els polígons industrials on es portarà a terme l’estudi són el de Riudellots de la Selva (Gironès), el de Coll de la Manya i Font del Ràdium (Vallès Oriental) i Els Dolors (Catalunya Central). S’han triat aquests indrets per la distribució territorial, garantint així que l’estudi sigui una mostra representativa del territori català; per la concentració d’empreses, ja que es tracta de polígons consolidats, amb un elevat grau d’ocupació i d’empreses, majoritàriament petites i mitjanes; i per la diversitat de les empreses que s’hi ubiquen. Tot això farà dotar l’estudi de riquesa pel que fa a continguts i escenaris de generació de residus. Amb actuacions com la realització d’aquesta anàlisi, el Govern vol contribuir a assolir línies de major sostenibilitat i de millora mediambiental en el sector industrial i productiu.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia