Direcció General de Comunicació

S'amplia el termini per demanar els préstecs per pal.liar la crisi del sector ramader

query_builder   8 abril 2008 14:12

event_note Nota de premsa

S'amplia el termini per demanar els préstecs per pal.liar la crisi del sector ramader

·        La data màxima per sol·licitar-los serà el 30 d’abril
 
·        El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural està preparant una ordre per bonificar els interessos dels crèdits
 
El Govern ha acordat avui ampliar fins al proper 30 d’abril el termini per presentar les sol·licituds de préstec per al finançament de situacions extraordinàries de davallades de renda en explotacions ramaderes de caps de bestiar reproductor i també de caps de bestiar de boví d’engreix, encara que no disposin de caps de bestiar reproductor.
 
Tot i que el període establert va finalitzar el 31 de març de 2008, el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha constatat la necessitat d’allargar un mes el termini perquè els titulars de les esmentades explotacions ramaderes puguin presentar la seva sol·licitud.
 
Cal recordar que el DAR ha decidit que tots els ramaders que demanin un préstec per fer front a l’increment de costos derivat de l’augment del preu dels pinsos podran rebre una bonificació, i n’està preparant l’ordre corresponent. Els ajuts previstos, que seran cofinançats pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, consistiran en una bonificació de 4 punts del tipus d’interès pels primers 40.000 euros de préstec durant els 5 primers anys de vida del préstec.
 
Val a dir que, a data 1 d’abril, s’ha informat favorablement de 411 préstecs per import de 29.042.463 euros, que corresponen a:
 
  • 49.540 caps de bestiar boví per un import de 9.179.170 euros
  • 45.183 caps de bestiar porcí per un import de 18.932.245 euros
  • 23.134 caps de bestiar coniller per un import de 680.390 euros
  • 16.871 caps de bestiar oví i cabrum per un import de 250.658 euros
 
Actualment, els ramaders es poden dirigir a diferents entitats bancàries per acollir-se als préstecs: l’Institut Català de Crèdit Agrari (ICCA), La Caixa, Ibercaja i el BBVA.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia