Direcció General de Comunicació

El Govern destina 117 milions d'euros a transport i el menjador escolar

query_builder   18 novembre 2008 13:55

event_note Nota de premsa

El Govern destina 117 milions d'euros a transport i el menjador escolar

 
  • El pressupost per als serveis de transport, menjador escolar i atenció als alumnes d’educació infantil augmenta en 5,5 milions d’euros respecte el curs passat                        
  • Més de 121.000 alumnes es beneficien de les subvencions per gaudir d’aquest ajuts
  • Les beques menjador per a famílies amb rendes més baixes augmenten un 10,6 per cent, fins els 20,7 milions d’euros
 
El Govern ha aprovat aquest matí una dotació de 117 milions d’euros per al transport i menjador escolar del curs 2008-2009. Aquesta partida inclou els recursos necessaris per finançar el transport escolar i el menjador de tots aquells alumnes que han de ser escolaritzats en un centre escolar fora del seu municipi, les beques menjador per als nens de famílies amb rendes més baixes, i les despeses de gestió d’aquests serveis, dels quals se’n fan càrrec els Consells Comarcals.
 
El pressupost aprovat avui representa un increment de 5,5 milions respecte el curs anterior, en què l’aportació va ser de 111, 5 milions d’euros. Des del curs 2003-2004, en què es van destinar 74,3 milions d’euros a aquests serveis, el pressupost s’ha incrementat un 57,%.
 
 
 
 
El pressupost aprovat avui representa un increment de 5,5 milions respecte el curs anterior
Durant el curs 2008-2009, un total de 57.772 alumnes es beneficien del servei de transport escolar, al qual es destinen 58,1 milions d’euros, mentre que 33.240 alumnes tenen finançat el servei de menjador escolar. En aquest cas, la partida és de 27,7 milions d’euros.
 
La normativa vigent estableix que els alumnes que obligatòriament s’han de traslladar a un altre municipi per anar a classe tenen finançat el transport i el menjador escolar. Aquests serveis són gestionats pels Consells Comarcals a través dels convenis que aquestes administracions signen amb el Departament d’Educació. En el cas del transport escolar, aquest curs 2008-2009 s’han creat 60 noves rutes per a alumnes d’educació primària i secundària i s’han desdoblat 12 rutes per als transport d’alumnes d’educació especial.
 
Increment d’un 10,6 per cent de les beques de menjador
 
Aquest any s’incrementa el pressupost per a beques de menjador destinades als fills de famílies amb rendes més baixes. El curs passat l’import va ser de 18,7 milions d’euros, quantitat que aquest curs ha augmentat un 10,6 per cent fins als 20,7 milions euros. Aquest increment ha permès que el nombre d’alumnes beneficiats hagi passat dels 40.693 del curs passat als 44.887 alumnes d’aquest curs.
 
La dotació que ha aprovat el Govern també inclou altres partides, com el servei d’acollida per als infants de 3 a 6 anys que tenen germans a Primària fent la sisena hora, i que per tant, esperen una hora a què el seu germà o germana acabi la jornada escolar.
 
D’aquesta manera, es garanteix que aquests infants reben l’atenció adient durant aquest temps. El curs passat, 15.630 nens es van beneficiar d’aquest servei, aquest curs la xifra ha augmentat fins els 18.351.
 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia