Direcció General de Comunicació

Govern i ens locals disposaran de 43 milions d'euros derivats del Fons estatal d'acollida aquest 2009

query_builder   19 maig 2009 13:41

event_note Nota de premsa

Govern i ens locals disposaran de 43 milions d'euros derivats del Fons estatal d'acollida aquest 2009

  • Estat i Generalitat prorroguen el conveni que permet desenvolupar actuacions d’acollida, integració i reforç educatiu d’immigrants
  • Fa possible ampliar l’oferta de formació d’adults i de cursos inicials de català, acollir menors sense referents familiars, facilita retorns voluntaris de persones immigrades, i accions de suport a les dones, entre altres
 
El Govern i els ens locals de Catalunya disposaran aquest 2009 de 43 milions d’euros procedents del Fons estatal d’acollida i integració que el Ministeri de Treball i Immigració traspassa cada any a les comunitats autònomes. El Govern ha acordat avui prorrogar el conveni Estat-Generalitat, vigent des de 2005, per al desenvolupament d’un conjunt d’actuacions d’acollida, integració i reforç educatiu de la població immigrada.
 
El 50% d’aquests recursos es destinen a l’àmbit educatiu (aules d’acollida, plans educatius d’entorn, reforç educatiu, etc.), el 40% als ajuntaments i consells comarcals per a projectes d’acollida i integració, per a contractació de professionals de la diversitat (agents d’acollida, mediadors, traductors...), i el 10% restant, per al foment de la igualtat d’oportunitats, la sensibilització i el reforç de serveis públics.
 
Aquest Fons serveix per ampliar l’oferta de formació d’adults, de cursos bàsics i inicials de català, permet acollir menors sense referents familiars a Catalunya, facilita retorns voluntaris de persones immigrades, accions de foment de la participació i de suport a les dones, entre d’altres. Es tracta, doncs, de polítiques i actuacions que van en benefici del conjunt de la població i que reforcen la cohesió social en uns moments especialment difícils.
 
El conveni subscrit avui és fruit d’un acord de 2005, en virtut del qual es va crear un Fons estatal per al desenvolupament conjunt d’actuacions d’acollida, integració i reforç educatiu, i que es revisa anualment. L’acord és possible després de la rectificació en la proposta de retallada del 2009 d’un 30% (13 milions d’euros en el cas de Catalunya) que volia aplicar l’Administració de l’Estat a les previsions inicials, que ja representaven una congelació de les partides respecte a l’any passat.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia