• L’objectiu d’aquest instrument financer, que compta amb una dotació actual de 300 milions d’euros, és ajudar les empreses catalanes en els seus processos de fusions, adquisicions o aliances estratègiques per guanyar competitivitat
  • Aquesta és una de les mesures incloses en el document dels “30 compromisos per a l’ocupació, el teixit econòmic i el desenvolupament social” signat el passat 21 de desembre pel Govern i els principals agents econòmics i socials de Catalunya per fer front a la crisi i reactivar l’economia
 
El Govern ha autoritzat l’Institut Català de Finances (ICF) a ampliar en 100 milions d’euros la línia de préstecs ICF Creixement Empresarial dirigida al finançament de projectes de dimensionament empresarial. Aquest instrument financer té com a objectiu facilitar que un major nombre d’empreses catalanes puguin endegar processos de fusions, adquisicions o aliances estratègiques i ser, així, més competitives en un context econòmic com l’actual. La línia va ser creada l’any 2008 i fins avui comptava amb un pressupost de 300 milions d’euros. Fins al 30 de novembre del 2009 ja s’havien formalitzat operacions per un import de 285 milions.
 
Els destinataris d’aquesta línia són empreses amb seu social a Catalunya, amb un mínim de 5 anys de vida i una facturació de més de 10 milions d’euros anuals. Els préstecs, atorgats per l’ICF en la modalitat de préstec ordinari o participatiu, hauran de ser d’un import mínim d’1 milió d’euros i es destinaran a cobrir les necessitats de finançament associades a qualsevol projecte de creixement empresarial. El termini d’amortització podrà ser de fins a 15 anys, inclosos dos de carència. 
 
ICF Creixement Empresarial és una de les mesures dels “30 compromisos per a l’ocupació, el teixit econòmic i el desenvolupament social” signat el passat 21 de desembre pel Govern i els principals agents econòmics i socials de Catalunya per fer front a la crisi i reactivar l’economia.  
 
Aquest instrument també s’emmarca en les actuacions del Govern per ajudar les empreses catalanes a fer front als reptes de la internacionalització de l’economia. De fet, el foment del creixement i el dimensionament del teixit empresarial català és una de les línies que s’inclouen en el text de l’Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana 2008-2011.