Direcció General de Comunicació

L'aigua regenerada de les depuradores de Girona i l'Escala s'usarà per al reg a les comarques gironines

query_builder   15 juliol 2008 14:13

event_note Nota de premsa

L'aigua regenerada de les depuradores de Girona i l'Escala s'usarà per al reg a les comarques gironines

 
 
  • El Govern impulsa les canalitzacions necessàries perquè l’aigua regenerada de les depuradores de Girona i l’Escala doni servei a les comunitats de regants de Vinyals, Cervià-Sant Jordi-Colomers i del Reg Sentmenat 
  •  L’actuació permetrà estalviar recursos dels embassaments del sistema Ter-Llobregat 
 
El Govern ha aprovat avui les obres necessàries per a possibilitar el reg amb aigua regenerada procedent de les depuradores de Girona (Gironès) i l’Escala (l’Alt Empordà), a diverses comunitats de regants de la comarques gironines. Aquesta actuació, que compta amb un pressupost superior als 5,8 milions d’euros, es va planificar com a obra d’emergència de la sequera que ha patit Catalunya en els darrers mesos.
 
Es construiran unes conduccions que permetran la reutilització d’aigua i així reduir la demanda sobre els recursos procedents del sistema Ter-Llobregat. Aquestes obres, que és previst que s’acabin a finals de setembre, satisfaran les demandes actuals i permetran, en un futur, l’estalvi. Tot i la recuperació de les reserves embassades, s’ha decidit desenvolupar aquesta mesura amb l’objectiu de millorar i garantir l’abastament d’aigua pel reg a les comarques gironines.
 
Concretament, les obres aportaran cabals procedents de la depuradora de l’Escala (que connectarà amb el Reg de Sentmenat), a l’Alt Empordà, i de la depuradora de Girona (que connectarà amb la resclosa de Sarrià de Ter dels regants de Vinyals i Cervià-Sant Jordi-Colomers). És previst que aquestes actuacions mitiguin els efectes de regulació del Baix Ter sobre el col·lectiu agrícola i millorin el subministrament de les poblacions abastides amb aigua del sistema Sau-Susqueda.
 
Els projectes
 
L’actuació que es desenvoluparà a la depuradora de l’Escala connectarà el seu efluent fins el Reg de Sentmenat. El projecte també inclou un tractament terciari a la depuradora de les aigües ja depurades per millorar la seva qualitat i fer-la compatible amb el reg agrícola. Aquest projecte compta amb un pressupost superior als 4,9 milions d’euros.
 
Cal destacar que la Comunitat de Regants de Mas Duran, que és una de les que constitueix la del Reg de Sentmenat, rega ja amb aigua regenerada provinent de la depuradora de Torroella de Montgrí.
 
Pel que fa a l’obra que es desenvoluparà a la depuradora de Girona, aquesta actuació consisteix a modificar el punt d’abocament actual de l’efluent de la instal·lació al riu Ter, per ubicar-lo aigua amunt de l’assut de derivació de les comunitats de regants de Vinyals i Cervià-Sant Jordi-Colomers. L’actuació compta amb un pressupost de més de 871.500 euros.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia