Direcció General de Comunicació

El Govern destina 2,1 milions per millorar dues residències de gent gran del Baix Llobregat i el Berguedà

query_builder   26 maig 2009 13:42

event_note Nota de premsa

El Govern destina 2,1 milions per millorar dues residències de gent gran del Baix Llobregat i el Berguedà

 
  • Les dues actuacions crearan 40 noves places i 14 llocs de treball
  • Aquestes subvencions se sumen als més de 10,6 milions aprovats la setmana passada pel Govern per millorar set equipaments d’atenció a la dependència
  • Les inversions provenen del Fons estatal per a obres de creació i millora de la xarxa d’atenció a la dependència
  
El Govern ha acordat destinar 2.108.193 euros per millorar i ampliar dues residències de gent gran situades a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) i Gironella (Berguedà), respectivament. En total, les dues actuacions permetran crear 40 noves places i 14 llocs de treball.
 
Concretament, l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires rebrà una subvenció d’1.708.193 euros per reformar i ampliar la residència i centre de dia de gent gran, que passarà a oferir 30 noves places i crearà 8 llocs de treball.
 
La Fundació residència Sant Roc, per la seva banda, rebrà una subvenció de 400.000 euros per millorar i ampliar la residència i centre de dia per a gent gran a Gironella, que oferirà 10 noves places i crearà 6 llocs de treball.
 
Les subvencions aprovades avui, que formen part dels 61,9 milions d’euros traspassats a Catalunya a compte del Fons estatal per a obres de creació i millora de la xarxa d’atenció a la dependència, se sumen als més de 10,6 milions d’euros que el Govern va aprovar la setmana passada per millorar set equipaments d’atenció a la dependència, que permetran crear 456 noves places, millorar-ne 8 més i generar 239 llocs de treball.
 
5.000 noves places que generaran 9.000 llocs de treball
 
En un context de crisi econòmica, el Govern aposta pels serveis socials com a un dels motors per reduir l’atur. En aquest sentit, el president de la Generalitat, José Montilla, va anunciar ahir una inversió de 100 milions d’euros per crear unes 5.000 noves places per a persones dependents a la xarxa pública de serveis socials. Gràcies a aquesta inversió, s’executaran un seguit d’actuacions que suposaran la creació de 9.000 nous llocs de treball.
  
En els darrers cinc anys, la despesa pública per habitant en polítiques socials ha crescut un 56%, i ha passat de 1.472 euros a 2.294 euros per persona. Actualment 200.000 ciutadans reben alguna prestació econòmica del Govern.
 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia