Direcció General de Comunicació

Les zones rurals de Folgueroles i Sant Jaume d'Enveja tindran dos nous centres per a gent gran

query_builder   25 novembre 2008 13:50

event_note Nota de premsa

Les zones rurals de Folgueroles i Sant Jaume d'Enveja tindran dos nous centres per a gent gran

  • El Govern també ha destinat 982.000 euros per reformar la residència de gent gran de Camprodon i crear 12 noves places 
Folgueroles (Osona) tindrà un centre de dia per a gent gran amb 30 places i Sant Jaume d’Enveja (Montsià), un centre de serveis, també per a gent gran, amb capacitat per a 20 persones. Per fer-ho possible, el Govern ha acordat destinar-hi un total de 610.000 euros: 550.000 euros a l’Ajuntament de Folgueroles en els propers tres anys per construir i equipar el centre, i una subvenció de 60.000 euros a l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja per edificar el nou equipament.
 
Les dues actuacions s’emmarquen en el Pla Rural d’Atenció Social (PRAS), que planteja un nou model d’atenció integral de les persones majors de 65 anys que viuen en l’àmbit rural, és a dir, aquelles comarques amb baixa densitat demogràfica, una elevada taxa d’envelliment, un alt percentatge de municipis petits i dispersos, i dificultat per obtenir serveis.
 
12 noves places a la residència de Camprodon
 
A més, el Govern ha acordat subvencionar amb 982.818 euros l’ampliació i reforma de la residència municipal de gent gran de Camprodon (Ripollès). Les obres permetran crear 12 noves places en aquest equipament situat a l’edifici de l’antic Hospital Municipal, al número 3 del carrer Lluís Jover. Un cop enllestides, el centre oferirà 58 places residencials, la meitat de les quals estaran concertades pel Departament d’Acció Social i Ciutadania.
 
La subvenció, que es pagarà en dues anualitats (gairebé 430.000 euros aquest any i més de 550.000 euros el 2009), permetrà sufragar gairebé la totalitat del cost de la reforma, pressupostada en 1.014.936 euros. Les obres van començar a l’abril i es preveu acabar-les al setembre de 2009.
 
L’Ajuntament de Camprodon és l’encarregat de les obres d’ampliació del centre, que dóna servei, prioritàriament, a la gent gran del municipi i a la comarca del Ripollès. El Consistori també és farà càrrec del mobiliari i l’utillatge necessaris per prestar els serveis.
 
La residència de gent gran ofereix d’acolliment permanent o temporal i assistència integral a persones que no tenen un grau d’autonomia suficient per realitzar les activitats de la vida diària. La residència de Camprodon també ajuda a millorar els hàbits d’autonomia de les persones usuàries i presta serveis de dinamització sociocultural, entre d’altres.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia