Direcció General de Comunicació

Altres acords del Govern

query_builder   22 juliol 2008 14:03

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

El Govern destina 300.000 euros la Fundació Alícia
 
El Govern ha atorgat una subvenció de 300.000 euros a la Fundació Centre Internacional de Cultura de l’Alimentació i de Recerca Gastronòmica de Sant Benet de Bages, coneguda com a Fundació Alícia. Amb aquest ajut es vol potenciar l’estudi, la classificació i la conservació de la biodiversitat agroalimentària catalana i la col·laboració amb la pagesia per a la reintroducció de conreus autòctons o nous amb garanties de viabilitat.
 
El Centre Internacional de Cultura de l’Alimentació i de Recerca Gastronòmica (Alícia) és un centre de cultura alimentària i d'investigació i recerca gastronòmica internacional que planteja reforçar i consolidar el bon moment i la projecció que Catalunya i l’Estat espanyol tenen en l’àmbit gastronòmic a través de R+D. La Fundació Alícia està impulsada per Caixa Manresa i la Generalitat de Catalunya. El seu Consell Assessor està presidit el restaurador Ferran Adrià i compta  amb l’assessorament del cardiòleg Valentí Fuster.
 
 
El Govern aprova ajuts a la UAB per finançar l’Escola de Cultura de la Pau i a l’ACNUR per un programa humanitari al Txad
 
El Govern, a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, atorgarà una subvenció de 450.000 euros a la Universitat Autònoma de Barcelona – Càtedra Unesco sobre Pau i Drets Humans per finançar el Programa de l’Escola de Cultura de Pau. El centre es va crear l’any 1999 amb el propòsit de treballar per la cultura de pau, els drets humans, l’anàlisi de conflictes i dels processos de pau, l’educació per a la pau, el desarmament i la prevenció dels conflictes armats.
 
També en l’àmbit de la cooperació, el Govern ha aprovat una subvenció de 450.000 euros a l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) per finançar un programa d’ajut humanitari a l’est del Txad per facilitar l’accés a l’aigua potable dels refugiats sudanesos i les comunitats d’acollida.
 
 
El Govern aprova una subvenció d’1,5 milions al 4t Congrés de la Unió Mundial de la Natura
 
El Govern de la Generalitat ha aprovat concedir una subvenció d’1,5 milions d’euros a la Unió Mundial per a la Natura (UICN) per a la celebració del quart Congrés Mundial de la Natura, que se celebrarà a Barcelona del 5 al 14 d’octubre d’aquest any. La UICN és el principal organisme internacional de conservació de la natura, en el qual hi ha representants de més de 180 estats, incloses agències governamentals, organitzacions no governamentals, científics i experts. La seva funció principal és influir, promoure i col·laborar amb totes les societats del Món en la conservació de la integritat i diversitat de la natura i vetllar perquè els usos dels recursos naturals sigui equitativa i ecològicament sostenible.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia