Direcció General de Comunicació

El Govern aprova la creació d'una Delegació a l'Argentina i enforteix la cololaboració amb Andorra

query_builder   27 gener 2009 14:34

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la creació d'una Delegació a l'Argentina i enforteix la cololaboració amb Andorra

  • Es vol enfortir la presència de Catalunya als països de l’Amèrica Central i l’Amèrica del Sud, amb forts lligams socials, culturals, polítics i econòmics
  • També signa un acord de col·laboració i cooperació amb el Principat d’Andorra
 
El Govern ha aprovat avui la creació de la Delegació del Govern a l’Argentina amb la voluntat d’enfortir la presència de Catalunya als països de l’Amèrica Central i l’Amèrica del Sud, amb forts lligams socials, culturals, polítics i econòmics. A través de la creació de la delegació, la Generalitat pretén consolidar les relacions bilaterals amb aquests països i fomentar intercanvis, especialment culturals i econòmics.
 
La Delegació del Govern a l’Argentina permetrà intensificar les relacions bilaterals amb les autoritats de la República Argentina i dels altres països de l’Amèrica del Sud i facilitar les funcions de suport institucional i prospecció del Govern sobre les relacions amb Xile, l’Uruguai i la resta de països de l’Amèrica del Sud. A més, la nova Delegació permetrà promoure i intensificar les relacions i el suport a les comunitats catalanes del Con Sud d’Amèrica i propiciar els intercanvis culturals i econòmics amb tot el Con Sud en virtut dels lligams socials, culturals i econòmics que històricament han existit entre Catalunya i aquests països.
 
Cinc delegacions a l’exterior
 
Amb aquesta nova delegació, el Govern en disposarà de cinc a l’estranger. El 9 de setembre passat l’Executiu va aprovar crear la Delegació del Govern als Estats Units i l’11 de març a França, el Regne Unit i Alemanya amb l’objectiu de fomentar les relacions bilaterals amb les autoritats d’aquests països i coordinar els òrgans i entitats que depenen de la Generalitat en cada territori. D’aquesta manera el Govern vol augmentar la seva presència a l’exterior desenvolupant el nou marc estatutari que regula la presència de la Generalitat a l’exterior.

Les delegacions del Govern a l’exterior depenen orgànicament del Departament de la Vicepresidència a través de la Secretaria d’Afers Exteriors, que ha impulsat la redefinició de l’actual model d’oficines amb un triple objectiu. En primer lloc, establir mecanismes de coordinació i cooperació entre els diversos organismes a l’exterior. En segon lloc, ampliar la xarxa de delegacions i oficines per convertir-les en òrgans de representació institucional i política a l’exterior. I, finalment, reorganitzar la representació a l’exterior d’acord amb els criteris d’eficàcia, eficiència i optimització de recursos.
 
Acord de col·laboració amb Andorra
 
El Govern ha aprovat també signar un acord amb el Principat d’Andorra amb l’objectiu d’enfortir la cooperació existent en àmbits d’interès comú entre ambdós governs. L’acord se signarà dijous vinent i permetrà establir un marc formal de relacions i consolidar les intenses relacions econòmiques, humanes, polítiques i institucionals ja existents.
 
La signatura d’aquest acord permetrà reforçar la cooperació entre Andorra i Catalunya en diferents àmbits, com ara la promoció i la projecció exterior de la cultura i la llengua catalanes, les infraestructures, la indústria i el desenvolupament econòmic, el treball, el medi ambient i el patrimoni natural, l’agricultura, la cooperació transfronterera, la salut pública, el consum i la protecció civil, la cooperació al desenvolupament, l’educació, l’ensenyament superior i la recerca, la joventut, els esports, la societat de la informació i el turisme.
 
A partir de la signatura d’aquest acord marc és previst que es concretin les accions  a seguir i el programa de treball i els projectes que designin ambdós països. Una comissió en farà el seguiment i està previst que l’acord tinguin una durada de quatre anys, prorrogable en períodes de dos anys.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia