Direcció General de Comunicació

El Govern impulsa la posada en marxa del Memorial Democràtic

query_builder   15 juliol 2008 14:15

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la posada en marxa del Memorial Democràtic

 
  • N’aprova els estatuts, que regulen el seu funcionament i la seva composició 
  • El Memorial Democràtic desplegarà les polítiques públiques de recuperació, commemoració, difusió i foment de la memòria democràtica
 
El Govern ha aprovat avui els estatuts que regulen el funcionament del Memorial Democràtic de Catalunya, la institució dedicada a la recuperació de la memòria democràtica i encarregada de desplegar les polítiques públiques adreçades a la recuperació, commemoració, difusió i foment de la memòria democràtica. L’ens va ser creat pel Parlament el mes d’octubre passat.
 
Segons els estatuts aprovats, els òrgans que integraran el Memorial són:
 
a) La Junta de Govern: el màxim òrgan de govern i administració del Memorial Democràtic, amb capacitat d’adoptar, en exercici de les seves competències, els acords que consideri escaients per al bon funcionament i assoliment de les funcions de l’entitat. La integraran: el conseller del Departament al qual és adscrit l’ens públic (que n’és el president); sis membres nomenats pel Govern; quatre membres escollits pel Parlament de Catalunya i els membres proposats per cada un dels grups parlamentaris i designats pel Parlament. També en formaran part el president de l’Institut Català de les Dones; el director del Museu d’Història de Catalunya; el director de l’Arxiu Nacional de Catalunya; la persona que designi el Consell Assessor; i les dues persones que designi el Consell de Participació.
 
b) La Presidència: té la representació legal i institucional del Memorial Democràtic i de la seva Junta de Govern.
 
c) La Vicepresidència: serà ocupada pel membre de la Junta de Govern designat pel Departament competent en matèria de memòria democràtica, i exercirà les funcions que li delegui la Presidència, substituint-la en cas d’absència, malaltia o vacant d’aquesta. 
 
d) La Direcció: és l’òrgan de direcció general de l’entitat nomenat pel Govern a proposta del conseller del Departament al qual és adscrit l’ens públic, entre professionals de solvència reconeguda en el coneixement de les matèries que són objecte del Memorial Democràtic. Entre les seves funcions hi ha elaborar els programes d’actuació.
 
El Memorial Democràtic comptarà amb òrgans de consulta, assessorament i participació:
 
- El Consell Assessor: està integrat per deu membres, nomenats pel conseller del Departament al qual és adscrit l’ens públic, entre professionals de solvència reconeguda en el coneixement de les matèries que són objecte del Memorial Democràtic.
 
- El Consell de Participació: és l’òrgan consultiu per mitjà del qual les entitats que tenen per objecte la preservació de la memòria democràtica participen en les iniciatives i les activitats del Memorial Democràtic. Estarà integrat per un mínim de 50 i un màxim de 80 membres, nomenats pel Govern a proposta de la Junta de Govern. El Consell participarà en l’elaboració dels programes d’actuació.
 
Els estatuts també adscriuen el Memorial al departament competent en matèria de memòria democràtica.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia