Direcció General de Comunicació

El Govern sanciona amb 60.000 euros l'agència de viatges que va estafar els aficionats de l'Espanyol que volien assistir a la final de la UEFA a Glasgow

query_builder   9 desembre 2008 14:56

event_note Nota de premsa

El Govern sanciona amb 60.000 euros l'agència de viatges que va estafar els aficionats de l'Espanyol que volien assistir a la final de la UEFA a Glasgow

  • La multa s’imposa a Italspain Flights SL i AP Turismo Tour Operator SL —les dues societats sota les que operava l’agència de viatges Travel Gallery— per incompliment
  • Desenes de seguidors del Reial Club Deportiu Espanyol, que van contractar per internet amb aquesta agència un paquet de vol i hotel a Glasgow el maig de 2007, no van poder assistir a la final de la Copa de la UEFA perquè els vols estaven cancel·lats o eren “inexistents”
El Govern ha aprovat avui imposar una sanció de 60.000 euros a l’agència de viatges Travel Galley, pels perjudicis ocasionats a desenes d’aficionats de l’Espanyol que no van poder assistir a la final de la Copa de la UEFA de 2007 celebrada a Glasgow, el 16 de maig, tot i que havien comprat a través de l’agència Travel Gallery, un paquet de vol i dos dies d’hotel que els va costar 274 euros per persona.
 
La Direcció General de Turisme del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, ha imposat de forma solidària una multa de 60.000 euros a Italspain Flights SL i AP Turimo Tour Operator SL —les dues societats sota les que operava l’agència Travel Gallery— per incomplir les obligacions contractuals o legals, que van ocasionar perjudicis molt greus als usuaris.
 
Quan els aficionats van arribar a l’aeroport d’El Prat, van advertir amb sorpresa que el seu vol amb codi XLA716A no existia, fet que va impossibilitar a molts d’ells viatjar fins a la ciutat escocesa per assistir a la final esportiva.El propietari de l’agència, Alessandro Pitzianti, va aparèixer a diversos mitjans de comunicació assegurant que havien contractat el vol amb la companyia aèria Air Broker, i que tenia previst “iniciar les accions legals pertinents”. Així mateix, es comprometia a retornar en un màxim de 10 dies el cost del viatge i posava, a través del web, un telèfon de contacte.
 
Finalment, es va conèixer que aquesta companyia no operava des de 1995 i els números de telèfon eren no eren operatius, ja que no responia ningú.
 
Arran d’aquests fets, el 17 de maig de 2007 es va efectuar una primera inspecció a la seu de l’agència Travel Gallery, on els inspectors van constatar que l’empresa estava tancada des que el personal havia marxat el 15 de maig.
 
Així mateix, es van efectuar inspeccions a les seus a Barcelona de les societats Italspain Flights SL, i AP Turismo Tour Operator SL de les quals, segons les investigacions, constava com a administrador únic, Alessandro Pitzianti, el propietari de l’agència Travel Gallery.
 
Ambdues adreces van resultar falses, ja que a la suposada seu social d’Italspain Flights hi havia instal·lada una empresa d’informativa des de feia dos anys, i la seu d’AP Turismo Tour Operator SL era l’adreça d’un immoble d’habitatges sense cap rètol ni bústia.
 
Aquestes actuacions i els fets denunciats van desembocar en la imputació d’una infracció administrativa consistent en un incompliment de les obligacions contractuals o legals que van ocasionar perjudicis molt greus a usuaris turístics. Es va intentar, sense èxit, notificar l’obertura dels expedients i aixecament de plecs a l’administrador de les societats.
 
La infracció imputada es troba tipificada en la Llei 13/2002 de 21 de juny en relació al decret 168/1994 de reglamentació de les agències de viatges. 
 
La sanció imposada ha estat graduada com a molt greu, ja que s’han tingut en comptes aspectes com els perjudicis causats i el nombre d’afectats, el benefici il·lícit obtingut i la transcendència social de l’actuació infractora.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia