Direcció General de Comunicació

El Govern destina prop de dos milions d'euros a cinc projectes turístics d'arreu de Catalunya

query_builder   9 desembre 2008 14:48

event_note Nota de premsa

El Govern destina prop de dos milions d'euros a cinc projectes turístics d'arreu de Catalunya

 
  • Es crearan dos nous centres d’interpretació de la Batalla de l’Ebre a la Fatarella i a Móra d’Ebre
  • Es subvencionarà el desenvolupament de les vies verdes de Girona i de la ruta “Els tres Monts”, que connecta el Montseny, Sant Llorenç del Munt i l’Obac i la muntanya de Montserrat
  • També es dóna suport als plans de foment turístic de les muntanyes de la Costa Daurada”, al Baix Camp, i del Circuit de Catalunya, al Vallès Oriental
 
 
El Govern continua donant suport a la millora de la qualitat turística i ha aprovat avui una aportació d’1.940.000 euros per a cinc projectes de Pla de Foment Turístic. Concretament, es subvencionaran dos centres d’interpretació sobre la Batalla de l’Ebre, de vies turístiques a Girona i el Vallès Occidental, i els plans de foment turístic “Muntanyes de la Costa Daurada”, al Baix Camp, i “Circuit de Catalunya”, al Vallès Oriental.
 
Creació de dos centres d’interpretació sobre la Batalla de l’Ebre
 
El Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre comptarà amb 360.000 euros durant el període 2008-2009 per a la creació del Centre d’interpretació “Els Internacionals a la batalla de l’Ebre”, a la Fatarella (la Terra Alta), i del Centre d’interpretació “El pas del riu”, a Móra d’Ebre (la Ribera d’Ebre).
 
Ajuts al desenvolupament de rutes turístiques sostenibles
 
Dos dels projectes que rebran ajuts del Govern tenen per objectiu el desenvolupament de rutes turístiques sostenibles. D’una banda, el Consorci de les Vies Verdes de Girona comptarà amb 360.000 euros per a la creació, en els propers dos anys, dels espais d’interpretació de les vies verdes de Girona.
 
Aquestes vies, que aprofiten l’antiga xarxa de carrilets, permeten anar des del Pirineu gironí fins a la Costa Brava a peu o amb bicicleta. El trajecte transcorre a través de cinc comarques gironines: el Baix Empordà, el Gironès, la Selva, la Garrotxa i el Ripollès. El recorregut, de 115 quilòmetres, està estructurat en tres trams: La ruta del ferro i del carbó, que va de Ripoll a Ogassa passant per Sant Joan de les Abadesses; la ruta del carrilet Olot-Girona que va d’Olot a Girona travessant els poblets de les valls dels rius Ter, Brugent i Fluvià, i la ruta del carrilet Girona-Sant Feliu de Guíxols
 
A més, el Consorci de Turisme del Vallès Occidental rebrà 320.000 euros per al desenvolupament del Pla de foment Turístic de la ruta “Els tres Monts”. Aquest itinerari, de 106 quilòmetres, uneix les zones naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt i l’Obac i la muntanya de Montserrat. En total, connecta tres comarques i passa per deu municipis. La ruta permet el contacte directe i respectuós amb la natura, el descobriment del patrimoni local i l’entorn natural i la pràctica dels esports a l’aire lliure.
Ruta dels Tres Monts
 
Plans de Foment Turístic de la Costa Daurada i del Circuit de Catalunya
 
Finalment, el Govern ha aprovat destinar 540.000 euros al Consell Comarcal del Baix Camp per al desenvolupament, entre el 2008 i el 2010, del Pla de Foment Turístic “Muntanyes de la Costa Daurada”, que consolidarà l’oferta de turisme rural a la comarca. Algunes de les activitats previstes en el Pla són la senyalització de punts d’interès, la creació d’un centre d’interpretació i un punt d’informació, l’elaboració d’una enciclopèdia, una pàgina web i accions de marxandatge.
 
Pel que fa al Pla del Circuit de Catalunya, gestionat pel Consell Comarcal del Vallès, el Govern hi farà una aportació de 360.000 euros. Entre les actuacions previstes destaquen l’organització de tres exposicions relacionades amb el món de l’automobilisme, la Fira d’ocasió de l’automobilisme i el motociclisme de competició, i la creació de paquets turístics relacionats amb aquest sector.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia