Direcció General de Comunicació

El Govern destina 2 milions d'euros a la recuperació i la difusió dels espais de memòria de Catalunya

query_builder   20 octubre 2009 14:18

event_note Nota de premsa

El Govern destina 2 milions d'euros a la recuperació i la difusió dels espais de memòria de Catalunya

  • Finançarà projectes d’ens locals per promoure la recuperació, dignificació, senyalització i interpretació de rutes de memòria i per desenvolupar la Xarxa Espais de Memòria de Catalunya
 
El Govern ha acordat obrir una convocatòria d’ajuts per valor de 2 milions d’euros per finançar projectes de recuperació del patrimoni memorial democràtic impulsats per ens locals de tot Catalunya. L’objectiu és promoure la recuperació, dignificació, senyalització i interpretació de rutes de memòria i desenvolupar la Xarxa Espais de Memòria de Catalunya.
 
Aquesta xarxa inclou itineraris i llocs de memòria de tot el país que ja han estat recuperats i senyalitzats. L’objectiu és impulsar la recuperació del patrimoni memorial, dotar de valor i de coherència aquest patrimoni i donar-lo a conèixer per recuperar la memòria democràtica.
 
La convocatòria d’ajuts 2010-2011 aprovada avui va dirigida a projectes destinats a la recuperació del patrimoni memorial que testimoniïn la lluita per la democràcia entre els anys 1931 i 1980. Els beneficiaris d’aquestes subvencions són els ens locals que realitzin obres o dotin d’equipaments i infraestructures per a la restitució, conservació, dignificació, senyalització i interpretació d’un patrimoni memorial. Així, poden ser beneficiaris consells comarcals, ajuntaments, mancomunitats de municipis, consorcis constituïts per ens locals i entitats municipals descentralitzades que tinguin prevista alguna actuació de recuperació de memòria democràtica entre l’1 de gener de 2010 i el 15 de novembre del 2011.
 
L’any passat, el Govern va obrir una convocatòria bianual similar amb una dotació de 2,5 milions d’euros.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia