Direcció General de Comunicació

El Govern impulsa una residència de joves amb discapacitat a Sant Fruitós del Bages

query_builder   13 novembre 2007 14:06

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa una residència de joves amb discapacitat a Sant Fruitós del Bages

. Subvencionarà amb 695.774 euros l'Associació Manresana de Pares de Nens Subdotats (AMPANS) per a la creació del centre, que comptarà amb 14 places

. El Govern finançarà l'adquisició i adequació d'un habitatge per instal.lar-hi el nou centre

El Govern subvencionarà amb 695.774 euros l'Associació Manresana de Pares de Nens Subdotats (AMPANS), per tal de finançar l'adquisició i adaptació d'un habitatge per destinar-lo a residència per a nens i adolescents amb discapacitat. La residència s'ubicarà a Sant Fruitós de Bages i tindrà una capacitat de 14 places.

Concretament, el centre estarà destinat a infants i adolescents entre 4 i 18 anys, amb discapacitat, i necessitat de suport extens i generalitzat per problemes de salut, físics psicòtics o de conducta. La residència, que s'ubicarà en una casa de dos plantes i semisoterrani amb jardí, tindrà set dormitoris, menjador, sala d'estar, cuina, cinc banys i bugaderia, entre d'altres serveis.

La creació d'aquesta nova residència permetrà millorar la qualitat de vida dels infants i adolescents amb disminució i la dels seus cuidadors. Aquests menors seran tutelats per la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència o pels Serveis Socials d'Atenció Primària. També seran atesos quan els seus familiars no se'n puguin fer càrrec i com a conseqüència d'una orientació dels Centres d'Atenció a Discapacitats.  

La subvenció atorgada pel Departament d'Acció Social i Ciutadania permetrà finançar el 50% del cost del nou equipament, que ascendeix a 1.391.548 euros. 

L'Associació Manresana de Pares de Nens Subdotats és una entitat sense ànim de lucre que des de l'any 1965 es dedica a l'atenció integral de les persones amb disminució psíquica de Manresa i la comarca del Bages. L'entitat compta amb uns 540 usuaris i 1.500 socis.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia