Direcció General de Comunicació

Nomenaments

query_builder   16 setembre 2008 14:16

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Josep Maria Monfort, nou director general de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)
 
El Govern ha nomenat avui Josep maria Montfort nou director de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), l’institut d'investigació científica i de transferència tecnològica en l'àmbit de l'agricultura, aqüicultura i la indústria agroalimentària de la Generalitat de Catalunya, vinculat al Departament d’Agricultura i Acció Rural.
 
Josep Maria Montfort va néixer a Barcelona en 1954. És llicenciat en Ciències Biològiques i doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha dedicat gairebé tota la seva activitat professional al camp de la recerca i investigació en les ciències alimentàries.
 
Entre altres tasques de responsabilitat, ha estat director-coordinador del Centre de Referència en Tecnologia dels Aliments–CeRTA, de la Generalitat de Catalunya, actualment anomenat XARTA (Xarxa de Referència en Tecnologia dels Aliments); director del Centre de Competència Científic Tecnològic en Productes Transformats de la Carn (CECOC-PTC) del Pla estatal de R+D; vicepresident del Patronat de la Fundació Privada del Centre de Noves Tecnologies Alimentàries (CENTA), i vicepresident de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació, filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).
 
Actualment ocupava el càrrec de director de Tecnologia dels Aliments al centre de l’IRTA a Monells (el Baix Empordà).
 
El càrrec de director general de l’IRTA l’ocupava fins ara Josep Tarragó i Colominas, que ha cessat a petició pròpia. Josep Tarragó ha ocupat la direcció general d’aquest ens des de la seva creació, l’any 1985, després d’haver estat protagonista de la seva definició i impuls des del seu càrrec de secretari general de l’aleshores Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca.
 
Joaquim Prats, nou president de l’Agència de Qualitat Universitària de Catalunya (AQU Catalunya)

El Govern ha nomenat avui Joaquim Prats com a nou president de l’Agència de Qualitat Universitària de Catalunya (AQU Catalunya), a proposta del conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet. L’AQU Catalunya és la institució destinada a l'avaluació, l'acreditació i la certificació de la qualitat en l'àmbit de les universitats i dels centres d'ensenyament superior de Catalunya.

Joaquim Prats i Cuevas és doctor en Història Moderna i catedràtic de la Universitat de Barcelona, especialitzat en la didàctica de la història, en l'estudi dels sistemes educatius i en la història de les universitats.

Actualment és director del Programa de Doctorat de Didàctica de les Ciències Socials i del Patrimoni de la Universitat de Barcelona de la Universitat de Barcelona. També és president del Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu i president de la Comissió d'Innovació de l’Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona.

A més és membre de la Comissió Nacional d'Acreditació de professors Titulars d'Universitat de l'àmbit de les Ciències Socials i Jurídiques, constituïda a la ANECA, i avaluador extern de projectes d'investigació (ANEP, AGAUR, COLCIENCIAS de Colòmbia, ANPCT d'Argentina, IBE-UNESCO, i altres institucions i universitats). També ha publicat diferents llibres sobre temàtica històrica.

Joaquim Prats substitueix Antoni Serra Ramoneda, que és catedràtic d’Economia de l’Empresa a la Universitat Autònoma de Barcelona, d’on fou rector de 1980 a 1986. Ha estat president de la Caixa de Catalunya i de la Fundació Caixa de Catalunya.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia