Direcció General de Comunicació

El Govern aprova mesures urgents en matèria fiscal i financera

query_builder   1 juliol 2008 13:46

event_note Nota de premsa

El Govern aprova mesures urgents en matèria fiscal i financera

  • El Decret llei incrementa la capacitat d’endeutament a l’Institut Català de Finances (ICF) per millorar la capacitat financera de les empreses i impulsar la construcció d’habitatge protegit 
  • S’amplia en 300 milions d’euros la línia d’avals per a operacions de titulització d’actius 
  • S’incrementa un 40% la deducció per la rehabilitació de l’habitatge habitual 
  • Les mesures volen impulsar l’activitat econòmica i financera i atenuar la restricció de liquiditat 
El Govern ha aprovat avui un Decret llei que recull diverses actuacions per impulsar l’activitat econòmica i financera i fer front a les restriccions de liquiditat del sistema financer català. L’aprovació d’aquest decret llei s’emmarca dins de les 42 mesures de dinamització econòmica i de suport als sectors socials més afectats per la desacceleració, que el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, va presentar al Govern el passat 15 d’abril. El Decret preveu mesures per augmentar la liquiditat i l’accés de les empreses al finançament i l’impuls de l’activitat del sector de la construcció.
 
Una primera mesura és l’augment en 500 milions d’euros de la capacitat d’endeutament de l’Institut Català de Finances (ICF) per tal de facilitar la creació de noves línies de crèdit de l’Institut. Les noves actuacions es dirigiran fonamentalment a millorar la liquiditat i l’accés al finançament de les empreses catalanes, i a impulsar la construcció d’habitatge protegit. En aquest sentit, està prevista la signatura d’un conveni per al finançament d’operacions de compra de sòl per part de l’INCASOL per a la construcció d’habitatge protegit.
 
El Decret llei aprovat avui vol també impulsar l’activitat econòmica a través d’ampliar els recursos financers necessaris per a l’activitat productiva i empresarial de les pimes i també de les corporacions locals catalanes. Per aconseguir-ho, s’incrementa en 300 milions d’euros l’autorització per prestar avals amb l’objectiu de garantir valors de renda fixa emesos per fons de titulització d’actius per a pimes per part de les entitats financeres. Actualment aquesta línia d’avals està fixada en 1.200 milions d’euros. El seu increment permetrà a les entitats financeres aconseguir nous recursos per destinar-los al finançament empresarial.
 
Finalment, s’incrementa en 1’5 punts els percentatges actualment vigents en concepte de deducció a l’IRPF per les despeses efectuades en la rehabilitació de l’habitatge habitual. D’aquesta manera les deduccions aplicables passen a ser del 4’95% amb caràcter general, i del 7’95% per a menors de 32 anys i persones aturades. L’ampliació s’aplicarà a les despeses efectuades a partir de l’1 de gener de 2008 sense perjudici de l’aplicació del tram autonòmic de la deducció per inversió en l’habitatge individual.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia