Direcció General de Comunicació

El Govern dóna llum verda a la revisió i nou impuls de l'Acord estratègic

query_builder   1 juliol 2008 13:48

event_note Nota de premsa

El Govern dóna llum verda a la revisió i nou impuls de l'Acord estratègic

  • El nou text té per objectiu fer més competitiva l’economia catalana 
  • El text està estructurat en 7 grans blocs, 22 línies i 102 mesures 
El Govern ha aprovat avui la revisió i l’impuls de l’Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia. El nou document està estructurat en 7 grans blocs (Innovació i coneixement, Capital humà, Infraestructures, Competitivitat empresarial, Activitat econòmica i medi ambient, Qualitat de l’ocupació i Cohesió social), 22 línies i 102 mesures i posa l’accent en una sèrie d’àmbits on és prioritari dur a terme actuacions que ajudin a transformar el model de competitivitat de l’economia catalana.
 
De les 22 línies 8 han estat considerades prioritàries, d’impuls estratègic per part del Consell d’Institucions: innovació i transferència tecnològica; formació professional; èxit escolar; anglès; infraestructures estratègiques; regulació, competència, simplificació administrativa i contractació pública; ús racional i de qualitat dels recursos (activitat econòmica i medi ambient) i immigració i mercat laboral. L’Acord estratègic preveu, per exemple, mesures per transformar el model de la Formació Professional, reforçar l’èxit escolar i l’aprenentatge de l’anglès i apostar per la innovació i la tecnologia.
 
L’Acord estratègic 2005-2007 ha ajudat a iniciar la transformació del model de competitivitat durant els tres anys de la seva aplicació. En aquest temps, el creixement de l’economia catalana s’ha sustentat sobre unes bases més sòlides i equilibrades: la inversió en béns d’equipament i les exportacions. Ara, amb la revisió i l’impuls de l’Acord signat l’any 2005, l’economia catalana actualitza el seu full de ruta per continuar aprofundint en el canvi de model productiu i superar amb èxit els reptes de la globalització.
 
El renovat Acord estratègic ha estat de nou fruit d’un procés de diàleg, concertació i implicació mútua entre el Govern de la Generalitat, les patronals i els sindicats.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia