Direcció General de Comunicació

Altres Acords de Govern

query_builder   15 setembre 2009 15:17

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern aprova modificar una disposició transitòria de la Llei del Consell de Garanties Estatutàries
 
El Govern ha aprovat el Projecte de llei de modificació de la disposició transitòria tercera de la Llei del Consell de Garanties Estatutàries. Aquesta modificació pretén que la persona designada pel Govern a instància del món local, es trobi en igualtat de condicions amb la resta de membres pel que fa la durada del seu mandat.
 
La disposició transitòria tercera regula el règim transitori fins a la constitució del Consell de Governs Locals. L’apartat 2 d’aquesta disposició determina que mentre no es constitueixi el Consell de Governs Locals, el Govern, abans de designar el conseller a què es refereix l’article 3.3, haurà d’escoltar el parer de les entitats representatives dels ens locals, i l’apartat 3 estableix que en constituir-se el Consell de Governs Locals, perdrà la condició de membre del Consell de Garanties Estatutàries el conseller designat pel Govern a l’empara de l’apartat 2.
 
En aquests moments encara no s’ha aprovat la llei reguladora del Consell de Governs Locals, i, per tant, aquest òrgan encara no s’ha constituït. No obstant això, davant l’eventualitat que en un termini breu es pugui aprovar la llei esmentada, es considera que la previsió de l’apartat 3 de la disposició transitòria tercera donaria un indesitjat caràcter de provisionalitat al nomenament d’un dels membres del Consell de Garanties Estatutàries.
 
El Parlament de Catalunya va aprovar el passat 4 de febrer la llei del Consell de Garanties Estatutàries, que preveu la creació d’aquesta institució, i que és una llei bàsica de desplegament del nou Estatut d’Autonomia. Aquest organisme és l'encarregat de vetllar perquè les lleis impulsades pel Parlament i pel Govern s'adeqüin al nou Estatut i a la Constitució. També pot emetre dictàmens sobre lleis estatals quan govern o Parlament creguin que envaeixen competències i es plantegin presentar-hi recurs. El Consell de Garanties Estatutàries emet dictàmens vinculants quan estigui en qüestió el compliment del capítol de Drets i Deures de l'Estatut d'Autonomia.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia