Direcció General de Comunicació

El Govern destina 107 milions d'euros a finançar projectes de recerca i innovació de les empreses a Catalunya

query_builder   30 setembre 2008 13:46

event_note Nota de premsa

El Govern destina 107 milions d'euros a finançar projectes de recerca i innovació de les empreses a Catalunya

  • Les línies de crèdit les atorgarà ACC1Ó, l’agència de suport a l’empresa del Govern, i seran gestionades per l’Institut Català de Finances (ICF) i altres entitats financeres
 
  • Els 107 milions d’euros es dividiran en tres línies de finançament: una per a projectes conjunts i una altra per a projectes individuals, gestionades per l’ICF, i una tercera que atorgaran altres entitats financeres
 
El Govern ha acordat avui destinar 107 milions d’euros al finançament de projectes d’R+D+i realitzats per empreses a Catalunya a través de tres noves modalitats de préstec. Aquestes línies de crèdit les atorgarà l’agència ACC1Ó, de suport a l’empresa, i seran gestionades per l’Institut Català de Finances (ICF) i altres entitats financeres.
 
Les modalitats de préstec d’aquesta nova línia de finançament són les següents:
 
  1. Línia de finançament per a projectes estratègics conjunts de R+D: es tracta d'una línia de 10 milions d’euros de préstecs directes atorgats per ACC1Ó/CIDEM/COPCA i formalitzats i gestionats per l'Institut Català de Finances. Els crèdits no necessitaran de cap aval, però s’hauran de constituir garanties sobre els actius materials i immaterials de les empreses concessionàries, com ara llicències, patents i contractes amb tercers, que resultin del desenvolupament dels projectes finançats amb aquests préstecs.
             Els projectes s'hauran de presentar de manera conjunta per agrupacions d'empreses o                      agents de l'entorn. Dins de l'agrupació hi ha d'haver necessàriament dues empreses                       privades no vinculades que desenvolupin el projecte i participin en el seu finançament.
 
  1. Línia de finançament per a projectes estratègics individuals de R+D: En aquest cas es tracta d'una línia de 40 milions d’eurosde préstecs directes atorgats per ACC1Ó/CIDEM/COPCA i formalitzats i gestionats per l'ICF, que comptin amb garantia suficient a criteri de l'ICF.
 
  1. Línia de finançament per a projectes de R+D+i: Consisteix en una línia de 57 milions d’euros de préstecs atorgats per entitats financeres en condicions preferents, que comportarà la signatura d’un conveni entre ACC1Ó CIDEM/COPCA, l’ICF i les entitats financeres col·laboradores per tal de definir la participació de cadascuna de les parts, el procediment per a l’atorgament dels préstecs i les condicions dels mateixos.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia