Direcció General de Comunicació

El Govern impulsa la construcció de la Casa de l'Agricultura

query_builder   15 setembre 2009 15:15

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la construcció de la Casa de l'Agricultura

  • La Fundació Privada de la Pagesia de Catalunya gestionarà aquest espai específic del sector, que s’ubicarà a Barcelona

  • El Govern subvenciona les obres amb més de 3,2 milions d’euros

El Govern ha autoritzat avui la construcció de l’edificació de la Casa de l’Agricultura a la ciutat de Barcelona, un projecte que té com a objectiu ser un centre d’acolliment i desenvolupament d’activitats pròpies dels diferents organismes del sector (cooperatives, sindicats agraris, etc.) amb disponibilitat d’espais de trobada i oferta de serveis d’interès agrari general a Catalunya.

Així mateix, el Govern ha autoritzat atorgar una subvenció directa d’un import màxim de 3.259.101 euros per a la Fundació Privada de la Pagesia de Catalunya, per tal de finançar les obres de construcció d’aquest edifici. També s’ha donat llum verd perquè el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) i REGSA signin el Conveni amb la Fundació per tal de regular les relacions entre les parts.

L’any 2003, el DAR, la Fundació Privada de la Pagesia de Catalunya, i l’Ajuntament de Barcelona van signar un conveni per a la ubicació de la seu de la Casa de l’Agricultura a la ciutat comtal, segons el qual el consistori barceloní cedia gratuïtament a la Fundació un solar al districte Sants-Montjuïc que es destinaria exclusivament a la instal•lació de la seu de la Casa de l’Agricultura.

D’acord amb aquest conveni, la Fundació, per la seva part, hi destina el producte resultant de la liquidació del patrimoni de les extingides cambres agràries locals, que en l’actualitat és de 4.369.977 euros. Davant de la manca de recursos per culminar la construcció d’aquest edifici, es va acordar que el Govern implementés les mesures addicionals necessàries per possibilitar la construcció de la Casa de l’Agricultura amb la subvenció directa de 3.259.101 euros abans esmentada.

La Fundació Privada de la Pagesia de Catalunya (FPPC) està constituïda per Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA) i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC). La Generalitat té dos representants del DAR en el seu Patronat. El patrimoni de la Fundació està integrat pel producte de la liquidació de les extingides cambres agràries locals.

Nova seu del DAR a Lleida

El Govern ha autoritzat avui la construcció de la nova seu del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) al Turó de Gardeny de la ciutat de Lleida, que des de febrer 2004, ocupa part de les dependències dels Serveis Territorials de la ciutat.  Les obres consistiran en la rehabilitació de l’edifici principal de l’antiga caserna militar “Cuartel de Templarios” i és previst que finalitzin en 18 mesos.

El nou edifici de la seu del DAR a Lleida, que estarà a tocar del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari tindrà una superfície útil de 1.750 m2 i estarà dividit en quatre plantes. En el mateix Turó de Gardeny, també està previst ubicar el Laboratori de Sanitat Animal en un edifici annex de 1.500 m2, i un altre que acollirà empreses públiques adscrites al Departament.

D’aquesta manera, Gardeny acollirà tot un seguit de dependències vinculades al Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural amb la intenció de reforçar Lleida com a capital agroalimentària de Catalunya i contribuir així a la descentralització de l’Administració. El pressupost total de l’obra és de 5,5 milions d’euros.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia