Direcció General de Comunicació

Nomenaments del Departament de Territori i Sostenibilitat

query_builder   25 gener 2011 14:38

event_note Nota de premsa

Nomenaments del Departament de Territori i Sostenibilitat

Enric Ticó i Buxados, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya
 
Nascut a Barcelona l’any 1960.
 
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i diplomat pel Ministeri d’ Afers Exteriors en Institucions Europees. Ha estat professor del Màster de Comerç Internacional i de Logística de la Universitat Abad Oliva (ESCI) i professor del Curs de Tècnic Superior de Logística de l’Instituto de Logística Internacional (ILI).
 
Va ser cap del Gabinet del conseller d’Obres Públiques del Govern de Catalunya (1988-1995) i advocat de l’Institut Català del Sòl (1983-1987). Va ser director general de Ports i Transports del Govern de Catalunya (1996-2003). Va ser vicepresident de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (1997-2003). També va ser vicepresident del Comitè Executiu de l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona (1999-2004), conseller de Transports Metropolitans de Barcelona-TMB (1996-2004), conseller de l’Empresa Pública Infraestructures Ferroviàries de Catalunya (2000-2004), president del Port Mataró (1998-2004), vicepresident de Ports de la Generalitat i president del Comitè Executiu (1997-2004), i vicepresident del Saló Internacional de la Logística (SIL).
 
Va ser diputat del Parlament de Catalunya per la circumscripció de Barcelona (1984-1988), institució en la qual va ser membre de la Comissió d’Infraestructures, secretari de la Comissió de Justícia, membre de la Comissió de Seguiment dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, i membre de la Comissió d’Anàlisi de les Bosses de Pobresa.
 
Va treballar en l’Assessoria Fiscal i Laboral J. Reig (1975-1982). Va ser director a Catalunya de l’Enginyeria KV, especialitzada en Ferrocarrils (2006-2009), director a Catalunya d’Strategy Planning Implementation Management (SPIM), especialitzada en el desenvolupament d’activitats logístiques, entre 2003 i 2006. Va ser president de l’Asociación Española de Promoción del Short Sea Shipping SPC-Spain (2005-2010).
 
També ha estat president de la Federación Española de Transitarios, FETEIA- Organización para la logística y el transporte (Freigth Forwarders); assessor del Ministeri de Foment (Consejo Nacional del Transporte); membre de la Junta Directiva de la Confederación Española de Organizaciones Empresariales; i vocal del Comitè Executiu del Saló Internacional de la Logística de Barcelona (SIL).
 
Fins a l’actualitat ha estat soci director d’AÈRIA, Inversiones Aeronauticas, àmbit en el qual ha executat el Pla d’Aeroports de Càrrega de la Generalitat (2008), Plans de Viatgers de diferents Comarques, i diversos estudis de transport aeri.
 
 
Assumpta Farran i Poca, directora general de Qualitat Ambiental
 
Nascuda a Barcelona l’any 1968.
 
Llicenciada en Ciències Físiques en l’especialitat de Física de l’Atmosfera i Geofísica per la Universitat de Barcelona. Màster en Enginyeria Ambiental per l’Institut Català de Tecnologia i postgrau en química de l’atmosfera per la Universitat Nacional a Distància. També ha cursat formació en modelització atmosfèrica per l’Institut de Tecnologia i Modelització Ambiental (ITEMA) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
 
Pel que fa a la seva trajectòria professional, des de l’any 1998 fins a l’actualitat, ha desenvolupat la seva carrera professional a l’Institut Català d’Energia, on ha estat coordinadora tècnica d’estalvi i eficiència energètica d’Edificis i Serveis així com, i des de l’any 2004, responsable del programa transport, en què ha desenvolupat, entre altres, els programes de desenvolupament del vehicle elèctric, la conducció eficient, i el programa d’eficiència per a vehicles industrials.
 
Des de l’any 1993 i fins al 1998 va ser responsable de la Secció de Gestió Ambiental de la Delegació Territorial a Barcelona del Departament de Medi Ambient, amb funcions inspectores i de control de la contaminació industrial especialment pel que fa al vector aire i a la contaminació acústica així com feines pròpiament de gestió ambiental.
 
Col·labora en diversos màsters de la UPC, la Salle i l’Institut Químic de Sarrià (IQS) tant en matèria energètica com ambiental, També que coordina el vector d’infraestructures energètiques dins del màster de Gestió Privada d’Infraestructures de la UPC.
 
Marta Subirà i Roca, directora general de Polítiques Ambientals
 
Nascuda a Barcelona l’any 1972.
 
Llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) amb l’especialització en Dret Administratiu i Públic de Catalunya. Complementa la seva trajectòria acadèmica amb estudis de postgrau de Comunicació Corporativa i Institucional a l’Institut d’Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra, de Gestió Pública a ESADE, i de lideratge en la gestió pública a l’IESE.
 
Actualment és tinenta d'alcalde de Medi Ambient i Mobilitat a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (2007-2011) amb responsabilitat sobre les polítiques d’avaluació i planificació ambiental, qualitat ambiental, sensibilització i polítiques contra el canvi climàtic i mobilitat sostenible, entre altres. Prèviament va ser regidora de Comunicació, Serveis Generals i Societat de la Informació de l’Ajuntament de Sant Cugat (1999-2007)
 
És presidenta de la sectorial de Medi Ambient de Convergència Democràtica de Catalunya i consellera nacional. Membre de la Joventut Nacionalista de Catalunya des de l’any 1987 fins a l'any 2002.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia