Direcció General de Comunicació

Benestar

El Govern crea el Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars

query_builder   8 febrer 2011 13:51

event_note Nota de premsa

El Govern crea el Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars

 
  • Es tracta d’un òrgan col·legiat que donarà consell al Govern en polítiques orientades a impulsar un procés de desenvolupament del sistema de benestar social i de promoció de la família
  • El Consell estarà presidit per Teresa Crespo, i l’integraran 20 membres, la tasca dels quals no serà retribuïda
 
El Govern ha aprovat el Decret de creació del Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars, un òrgan col·legiat assessor del president de la Generalitat i del Govern, en matèria de polítiques orientades a impulsar un procés de desenvolupament del sistema de benestar social i de promoció de la família.
 
El Govern crea aquest organisme atès que s’ha fixat com a prioritat la definició i la concreció de les polítiques orientades a l’enfortiment de l’Estat del Benestar, mitjançant la protecció de les persones que es troben en situació de risc d’exclusió social, per tal d’assegurar la cohesió social. Així mateix, el Govern considera imprescindible la promoció i la protecció de la família, com un dels eixos vertebradors de la política social del nostre país i com a estructura social bàsica que és transmissora de valors i generadora de solidaritat.
 
Les funcions del Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars són:
 
-          Assessorar i informar sobre les qüestions que li siguin plantejades pel president o per les persones titularsdels departaments competents en les polítiques orientades a impulsar un procés de desenvolupament del sistema de benestar social i de promoció de la família.
 
-          Proposar les actuacions o plantejaments en aquest àmbit que consideri adequats en funció de l’evolució social i econòmica, tot tractant d’anticipar-se a les necessitats de la societat.
 
-          Assessorar i donar suport, a petició del president de la Generalitat, en processos de negociació que impliquin la participació del Govern o del Parlament en institucions de l’Estat o organitzacions internacionals.
 
-          Portar a terme, directament o amb el suport d’analistes externs, els treballs adequats per fonamentar les seves propostes.
 
El Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiarsestarà presidit Teresa Crespo Julia, designada el Govern. El Consell estarà integrat, a més, per un nombre màxim de 20 membres, nomenats pel president de la Generalitat, a proposta del president del Consell. Ni el president i ni els membres del Consell Assessor no perceben cap retribució.
 
El Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars pot reunir-se les vegades que consideri convenient, convidar les persones que considerin rellevants, constituir grups específics de treball i redactar un reglament de funcionament propi. Si escau, també pot comunicar als mitjans de comunicació, mitjançant el seu president, les línies de treball i les conclusions dels seus informes.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia