S’instal·laran 15.000 airejadors distribuïts pels 300 centres de salut de l’ICS, que reduiran aproximadament a la meitat el consum d’aigua
 
L’Agència ha repartit, en els darrers tres anys, 1,3 milions de mecanismes estalviadors a la ciutadania, ajuntaments i escoles, entre d’altres
Foto airejador
L’Agència Catalana de l’Aigua i l’Institut Català de la Salut han impulsat la instal·lació de diversos mecanismes estalviadors d’aigua en 300 Centres d’Atenció Primària (CAP) de Catalunya. En total s’han aportat 15.000 airejadors per a les aixetes, amb el propòsit de fomentar l’estalvi i consolidar uns hàbits sostenibles en el consum d’aigua.
 
Cal tenir en compte que entre els instruments més útils per estalviar aigua a la llar destaquen els airejadors o reductors, que permeten disminuir el cabal que surt de l'aixeta. Aquest estri permet estalviar fins a un 50% d'aigua i, segons una enquesta desenvolupada fa dos anys per l’Idescat, és el dispositiu d’estalvi més utilitzat a Catalunya.
 
A més d’aquesta col·laboració, l’Agència Catalana de l’Aigua ha repartit en els darrers tres anys uns 1,3 milions de reductors per les aixetes a la ciutadania (mitjançant la premsa diària), als ajuntaments, a les escoles i a entitats diverses. 
 
L’eficiència i l’estalvi són la base fonamental d'una política de l'aigua centrada en la gestió de la demanda . És necessari mantenir la conscienciació entre la ciutadania fora de situacions de sequera i consolidar els hàbits sostenibles ja adquirits entre la població.
 
 
Implantació d’un sistema de gestió ambiental als centres d’atenció primària
 
Una cinquantena de CAP ja funcionen amb el sistema de gestió ambiental desenvolupat per l’ICS i compten amb la certificació de qualitat ISO i l’europea EMAS (Eco-Management and Audit Scheme). Aquests equipaments realitzen una gestió acurada dels residus, controlen el soroll que genera el centre, les emissions a l’atmosfera, l’abocament d’aigües residuals, treballen per disminuir el consum de matèries primeres i potencien la conscienciació de professionals i usuaris en temes ambientals.
 
Per impulsar aquests compromisos l’ICS va crear la campanya “Més polits, més sans”, que serveix per analitzar l’impacte ambiental de cada centre sanitari. Partint d’aquesta base, els responsables del projecte defineixen les pautes a seguir per complir amb els requisits de respecte amb el medi ambient.
 
El disseny del sistema de gestió ambiental està pensat per ser implantat de forma homogènia i progressiva a tots els CAP de l’ICS.
 
Relació de centres d’atenció primària adscrits a la iniciativa
 
Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat: La Sagrera, Sanllehy, Gòtic i Ramon Turró  Clot, Adrià, la Marina.
 
Gerència Territorial Metropolitana Nord: Bufalà-Canyet i La Salut (Badalona); Rocafonda-Palau i Ronda Cerdanya (Mataró); Doctor Vilaseca (Can Mariner), Barri Llatí i Santa Rosa (Santa Coloma de Gramenet); Canaletes (Cerdanyola); Sant Oleguer (Sabadell) i Sant Andreu de Llavaneres.
 
Gerència Territorial Metropolitana Sud: Sant Just Desvern, Sant Joan (Vilanova i la Geltrú) i Vinyets (Sant Boi de Llobregat). El Serral (Sant Vicenç dels Horts), Begues, Mossèn Cinto Verdaguer (Hospitalet de Llobregat ), Esparraguera, Abrera, Bellvitge (Hospitalet de Llobregat) i Sitges.
 
Gerència Territorial de Girona : Montilivi (Girona), Llançà, Bàscara i Vilafant.
 
Gerència Territorial de Tarragona: Salou, Bonavista i Jaume I (Tarragona), Llibertat (Reus), Cornudella, Miami, El Morell, Constantí, Montroig ,Montblanc i el Servei d’Atenció Primària de Tarragona (SAP) Tarragona.
 
Gerència Territorial de Terres de l'Ebre: Temple (Tortosa).
 
Gerència Territorial de la Catalunya Central :  Sagrada família (Manresa).
 
Gerència Territorial Pirineu:   Sort, Tremp , la Pobla de Segur i les oficines de la gerència Territorial.

3  

Imatges

Foto airejador

Foto airejador 100

Foto airejador

Foto airejador 129

Foto airejador

Foto airejador 132