Consell Executiu

El Govern crea el Programa de suport de l'accés a la universitat i d'atenció a l'alumnat per donar resposta a les noves necessitats derivades de la Covid-19

query_builder   30 març 2021 09:41

thumb_up Acords del Govern

El Govern crea el Programa de suport de l'accés a la universitat i d'atenció a l'alumnat per donar resposta a les noves necessitats derivades de la Covid-19

Consell Executiu
  • El Consell Executiu d’avui ha autoritzat l’acord pel projecte europeu Shababuna adreçat a combatre la desinformació sobre la migració irregular entre el jovent al Marroc

 

  • També ha aprovat protegir l’entorn dels conjunts de pintures rupestres dels Abrics de l’Ermita i d’Esquarterades i ha reservat un milió d’euros per impulsar el sector NewSpace

 

El Govern ha aprovat crear el Programa de suport de l’accés a la universitat i d’atenció a l’estudiantat, que té com a objectiu reforçar l’Oficina d’Accés a la Universitat, encarregada de l’organització de les proves d’accés i l’admissió a les universitats, per donar resposta a les noves necessitats derivades de les mesures de contenció de la Covid-19. Aquest és un dels acords que ha pres el Consell Executiu a la reunió setmanal, que avui s’ha celebrat més d’hora de l’habitual a causa de la continuació del ple d’investidura al Parlament de Catalunya.

 

Aquest programa adreçat a l’alumnat universitari preveu incorporar 27 nous efectius a l’Oficina, per implementar i consolidar les mesures organitzatives i les noves aplicacions telemàtiques que s’han posat en marxa arran de la situació de pandèmia, que ha obligat a telematitzar processos i tràmits, reprogramar calendaris i aplicar mesures de contenció de l’activitat laboral, social acadèmica i de mobilitat. L’Oficina d’Accés a la Universitat és l’encarregada d’organitzar les diferents proves d’accés, els processos d’admissió, la promoció dels estudis i l’orientació de l’estudiantat que vol accedir a la universitat. Unes funcions que impacten anualment en més de 40.000 persones i que des de l’inici de la pandèmia s’han vist molt afectades per la necessitat de fer front a les condicions excepcionals derivades de la Covid-19.

 

Combatre la desinformació sobre la migració irregular

 

A la reunió d’aquesta setmana, el Consell Executiu ha autoritzat la signatura del projecte europeu Shababuna; la nostra joventut: informada i ben preparada per decidir el seu futur!, per combatre la desinformació sobre la migració irregular entre el jovent al Marroc, concretament a la regió Oriental, al nord-est del país. L’objectiu és que el col·lectiu de joves d’entre 14 i 25 anys de la regió marroquina Oriental conegui millor els riscos de la migració irregular, les alternatives per migrar a través de vies segures i les oportunitats al seu territori, en cooperació amb institucions regionals i locals.

 

Impuls al sector NewSpace

 

A la reunió de Govern d’avui també s’ha acordat reservar un milió d’euros per impulsar el sector NewSpace. Concretament, ha aprovat uns canvis de partides que permetran l’aportació econòmica a l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya i a la Fundació i2CAT, Internet i Innovació Digital a Catalunya per un valor de 500.000 euros cadascuna per continuar desplegant l’Estratègia NewSpace. Amb aquestes aportacions es podrà fer el seguiment i descarrega de les dades de l’Enxaneta i els futurs nanosatèl·lits que es posin en orbita; es podrà posar en marxa la Catalonia NewSpace Alliance i un programa d’acceleració d’startups de la nova economia de l’espai, entre altres.

 

Protecció de les pintures rupestres d’Ulldecona i Godall

 

En l’àmbit cultural, el Govern ha acordat delimitar l’entorn de protecció del conjunt de pintures rupestres dels Abrics d’Ermites i  d’Esquarterades, als termes municipals d’Ulldecona i Godall, a la comarca del Montsià. Aquestes obres són un patrimoni cultural d’excepcional rellevància que permet conèixer l’expressió social, econòmica i religiosa de les poblacions prehistòriques del llevant peninsular. Les característiques d’aquestes manifestacions pictòriques les fan inseparables del suport on es troben i del seu entorn, amb el qual estableixen importants relacions espacials i simbòliques. Els jaciments es troben situats dins l’àrea natural protegida del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) i Xarxa Natura 2000 Serra de Godall.

 

Per últim, el Govern encarregarà iniciar les negociacions en el marc de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat pel que fa al decret llei pel qual s’adopten mesures per a la reducció de la bretxa de gènere i altres matèries en els àmbits de la Seguretat Social i econòmic.

1  

Imatges

Reunió del Consell Executiu

Reunió del Consell Executiu 352

1  

Fitxers adjunts

Acords de Govern

Acords de Govern
PDF | 146

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined