Roda de premsa del Govern

El Govern prorroga els convenis de finançament de les entitats que presten serveis socials especialitzats

query_builder   30 novembre 2010 14:59

thumb_up Acords del Govern

El Govern prorroga els convenis de finançament de les entitats que presten serveis socials especialitzats

  • Els serveis prorrogats cobreixen les necessitats de 13.000 persones i suposen una inversió de 144 milions d’euros
  • D’altra banda, els nous centres penitenciaris de Figueres i Girona comptaran amb més de 500 treballadors
  • El Govern en funcions també ha acordat millorar i ampliar la planta de triatge de residus municipals de Molins de Rei

El Govern en funcions ha prorrogat avui els convenis de finançament de les entitats que presten serveis socials d’atenció especialitzada. Els serveis prorrogats cobreixen les necessitats de 13.000 persones aproximadament i suposen una inversió de 144 milions d’euros.
 
L’acord permet finançar les places, les activitats o els serveis ocupacionals dirigits a persones discapacitades, afectades pel VIH/SIDA, amb risc d’exclusió social o gent gran amb dependència o risc social, entre altres.
 
Els centres penitenciaris de Figueres i Girona comptaran amb més de 500 treballadors

El Consell de Govern en funcions ha donat llum verda als acords per dotar de personal el nou Centre Penitenciari Puig de les Basses, construït a Figueres, i el futur Centre Obert de Girona -que ocuparà les instal·lacions on actualment funciona la presó gironina-. Els dos nous centres penitenciaris requeriran una plantilla de 546 persones, 479 destinades pel centre penitenciari de Puig de les Basses i 67, per garantir el funcionament del futur Centre Obert de Girona.
 
També en l’àmbit de la justícia, el Govern ha acordat atorgar el Premi Justícia de Catalunya a l’expresidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Maria Eugènia Alegret, per la implicació en la millora de l’Administració de justícia durant els sis anys que ha estat al capdavant d’aquesta administració.
 
Millores en la planta de residus municipals de Molins de Rei

L’executiu en funcions també ha aprovat una subvenció per finançar les actuacions de remodelació, actualització i ampliació de la planta de triatge de brossa inorgànica de Molins de Rei. La Generalitat hi destinarà 6,6 milions d’euros per tal de garantir la capacitat de tractament de la planta, d’aquesta manera s’aconsegueix millorar el servei del municipi de Molins de Rei i d’altres que tenen implantat el model de recollida “residu mínim”.
 

Nadal explica el traspàs
En aquesta primera reunió després de les eleccions, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha recordat que el Govern en funcions garantirà un traspàs “ordenat, tranquil, amb tota la informació que calgui, i amb transferència dels expedients, dels document, i dels temes en tràmit que siguin necessaris perquè el nou govern tingui la tasca, en el moment de fer-se amb la governació de Catalunya, el més fàcil possible”.

2  

Imatges

Fotografia roda de premsa de Govern (autor: ACN)

Fotografia roda de premsa de Govern (autor: ACN) 3296

Fotografia Consell de Govern (autor: Ruben Moreno)

Fotografia Consell de Govern (autor: Ruben Moreno) 525

2  

Vídeos

El conseller Nadal explica el traspàs de Govern

Vídeo de la roda de premsa íntegra

1  

Fitxers adjunts

Acords de Govern

Acords de Govern
PDF | 128

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined