portaveu

El Govern elimina les restriccions d'aforament a la restauració, la cultura i els gimnasos

query_builder   25 gener 2022 14:26

thumb_up Acords del Govern

El Govern elimina les restriccions d'aforament a la restauració, la cultura i els gimnasos

  • També aixeca la limitació de les reunions a 10 persones i preveu que en les properes setmanes es pugui reobrir l’oci nocturn
  • El president Aragonès es reunirà amb els partits i entitats independentistes coincidint amb el primer aniversari de les eleccions que van assolir el 50% de vots independentistes al Parlament
  • El Consell Executiu d’avui ha fet el primer pas per regular l’activitat professional dels administradors de finques per oferir més garanties davant l’intrusisme professional i una major protecció als usuaris
portaveu
La matinada de dijous a divendres decauran bona part de les restriccions contra la Covid, concretament, la limitació de reunions a un màxim de 10 persones i les restriccions en els aforaments al sector de la restauració, la cultura i els gimnasos, que passaran a ser del 100%. Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, després que la Comissió Delegada en matèria de Covid hagi analitzat la situació actual tenint en compte els beneficis, els riscos l’oportunitat i sobretot la vigència de les actuals mesures. “En l’actual moment de la pandèmia i veient la seva evolució ni són necessàries ni estan justificades”, ha assegurat. Plaja també ha reconegut que aquestes mesures “han servit molt” i ha recordat que “la pandèmia evoluciona i ens hem d’adaptar i readaptar una vegada i una altra a la situació, com a Govern i com a societat”.

 

La portaveu, a més, ha subratllat la importància de mantenir un equilibri entre protegir el sistema de salut, l’educatiu i la salut pública amb els drets de la ciutadania, l’estabilitat emocional de la població i la recuperació econòmica dels sectors colpejats en aquests darrers dos anys per la Covid.

 

Les mesures relatives a l’oci nocturn seguiran vigents tot i que la Plaja ha anunciat que es preveu que es puguin eliminar en les properes setmanes. En aquest sentit, el Govern es reunirà aquesta tarda amb representants del sector, “un dels més perjudicats per les restriccions”, i ha avançat que tot i que no pot fixar una data concreta per a la reobertura, el Govern té el compromís de “no allargar ni un dia més del necessari el tancament de discoteques i bars musicals”.

 

Pel que fa a la vigència d’ús del passaport Covid, està previst que el Consell Executiu prengui una decisió a partir de l’informe que aquesta setmana lliurarà el Comitè assessor en matèria de Covid. Plaja ha explicat que la implantació es va fer en un context epidemiològic diferent, abans de l’entrada de la nova variant Ómicron, i que tot i que va servir per incentivar la vacunació, l’objectiu de la seva implantació va ser minimitzar contagis.

 

Reunió del president amb els partits i entitats independentistes

 

Coincidint amb l’arribada del primer aniversari de les eleccions que van permetre la fita històrica d’assolir el 50% de vots independentistes al Parlament de Catalunya, la portaveu ha explicat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, encetarà els propers dies una ronda de trobades amb els diferents grups independentistes de la cambra i les entitats independentistes. L’objectiu és compartir amb ells la situació política actual i, especialment, les perspectives per aquest 2022 i pels propers temps.

 

D’altra banda, el president Aragonès oferirà una conferència el 14 de febrer, coincidint amb el primer aniversari de la victòria de la majoria independentista que va facilitar la seva investidura. Plaja ha explicat que el president posarà en valor aquests resultats, l’entesa entre les tres formacions per facilitar la posada en marxa del Govern i també definir com abordar els reptes de futur que té el país i el moviment independentista.

 

Regulació de l’activitat professional dels administradors de finques

 

Per últim, el Consell Executiu ha fet aquest matí el primer pas per regular l’activitat dels administradors de finques, en total uns 3.000 professionals, per tal d’adequar la seva activitat a allò que estableixen la Llei del dret a l’habitatge i el Codi Civil català. D’aquesta manera, s’oferirà una major protecció als usuaris i més garanties davant l’intrusisme professional. En aquest sentit, el departament de Drets Socials portarà a terme una consulta publica prèvia a l’elaboració del decret que ho regularà.

4  

Imatges

Foto reunió del Govern

Foto reunió del Govern 191

Foto reunió del Govern

Foto reunió del Govern 114

Foto reunió del Govern

Foto reunió del Govern 186

La portaveu durant la roda de premsa

La portaveu durant la roda de premsa 82

1  

Vídeos

Roda de premsa per informar dels acords del Govern

1  

Fitxers adjunts

Acords del Govern

Acords del Govern
PDF | 307

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined