portaveu

El Govern vol eliminar les quarantenes dels centres educatius

query_builder   1 febrer 2022 14:52

thumb_up Acords del Govern

El Govern vol eliminar les quarantenes dels centres educatius

  • L’Executiu ho traslladarà demà al Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salud i, si la proposta és desestimada, igualment la tirarà endavant als centres educatius catalans
  • El Govern també acorda l'obertura de l'oci nocturn l’11 de febrer sense restriccions d’aforament ni limitacions horàries
  • El Govern ha aprovat el nou decret d’instal·lacions juvenils, dedicades a activitats de lleure per tal de “reforçar-ne la funció social”
portaveu

El Govern vol aixecar les quarantenes als centres educatius i així ho traslladarà demà al Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salud, on hi participa la Doctora Cabezas, qui expressarà la necessitat d’adaptar també els protocols dels centres educatius a l’actual situació de la pandèmia.

Tal i com ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa posterior a la reunió de Govern, l’Executiu considera que amb la desacceleració d’aquesta sisena onada i després que s’hagin pogut retirar ja totes les mesures restrictives també “és necessari modificar els protocols que hi ha a les escoles”. Aquesta modificació s’hauria de traduir -en la mateixa línia que ha fet pública la Societat Catalana de Pediatria.-  “que els pròxims dies desapareguin les quarantenes als centres educatius” i que la mesura hauria de ser una realitat abans que s’acabi el mes de febrer.

La portaveu ha assegurat que l’idoni seria que aquesta modificació fos conjunta arreu del territori espanyol, però ha advertit que en cas que es desestimi la proposta catalana, “el Govern igualment la tirarà endavant als centres educatius catalans”

El Govern també ha aprovat que l’11 de febrer pugui reobrir l’oci nocturn. Discoteques, bars musicals i sales de concerts podran tornar a obrir, sense restriccions d’aforament ni limitacions horàries d’aquí a dos caps de setmana. Tampoc serà necessari, igual que no ho és ja en el sector de la restauració ni en els gimnasos, l’ús del certificat covid.  La portaveu del Govern ha assegurat que amb l’obertura de l’oci nocturn, “que és la darrera de les restriccions que queda vigent tornem a situar-nos en l’escenari previ a aquesta sisena onada”. 

La decisió s’ha pres un cop constant que “finalment la sisena onada de la pandèmia del coronavirus ha arribat al seu pic a casa nostra”, ha assegurat la portaveu. Tot i que “la corba ja s’ha doblegat” i, per tant, que el creixement de la crescuda d’aquesta sisena onada de la Covid “ha tocat sostre”, la portaveu ha insistit que “la pandèmia no s’ha acabat” i en conseqüència “és imprescindible” que no deixem de banda els “hàbits adquirits” durant aquests darrers gairebé dos anys que ja fa que convivim amb el coronavirus.

Patrícia Plaja ha subratllar que amb l’obertura de l’oci  nocturn es fa efectiu el “compromís, la voluntat i la convicció del Govern de no allargar ni un dia més del necessari cap de les mesures restrictives”, tampoc el tancament de l’oci nocturn que “perjudicava fortament un sector que ha patit durament les conseqüències de la pandèmia”. 

Decret sobre instal·lacions juvenils dedicades al lleure

D’altra banda, el Govern ha aprovat avui el nou decret d’instal·lacions juvenils, dedicades a activitats de lleure amb infants, adolescents i joves que té com a objectiu “reforçar-ne la funció social”.  El nou decret simplifica la tramitació electrònica administrativa i la col·laboració entre administracions, elimina requisits tècnics que havien quedat obsolets als titulars de les instal·lacions, n’estableix alguns de nous per adaptar-se a la realitat actual, reforça la funció social de les instal·lacions juvenils, racionalitza la inspecció, adapta el Reglament de campaments juvenils i impulsa la Xarxa Catalana d’Instal·lacions Juvenils, entre altres canvis. El Govern ha aportat un total de 4,7 milions d’euros en ajuts econòmics a les instal·lacions per fer front a la davallada de l’activitat durant la pandèmia.

Pla d’enfortiment de la llengua catalana en el sistema universitari i de recerca de Catalunya

El Govern avui també ha abordat la situació del català en el sistema universitari i de recerca i com donar-li un nou impuls.  En aquest sentit, i amb les darreres dades sobre els usos lingüístics al sistema universitari català, el Govern ha iniciat un procés obert amb tota la comunitat universitària i de recerca per l’elaboració d’un Pla d’enfortiment de la llengua catalana en el sistema universitari i de recerca de Catalunya. El Pla es presentarà públicament el mes d’abril. 

4  

Imatges

Foto de la reunió del Govern

Foto de la reunió del Govern 156

Foto de la reunió del Govern

Foto de la reunió del Govern 135

Foto de la reunió del Govern

Foto de la reunió del Govern 90

Foto de la roda de premsa

Foto de la roda de premsa 4910

1  

Fitxers adjunts

Acords del Govern

Acords del Govern
PDF | 454

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined