Foto roda de premsa

Ferrocarrils millora la freqüència de la línia del Vallès, que es converteix en el primer metro metropolità

query_builder   15 novembre 2022 14:59

thumb_up Acords del Govern

Ferrocarrils millora la freqüència de la línia del Vallès, que es converteix en el primer metro metropolità

  1. Les freqüències en hora punta augmentaran i seran cada 5 minuts per Terrassa i Sabadell i cada 2,5 minuts per Sant Cugat
  2. L'objectiu del Govern és l’amnistia, ha assegurat la portaveu, però la derogació del delicte de sedició “és una millora respecte on érem, i és un avenç fruit de la negociació”
  3. El president Aragonès compareixerà al Parlament per abordar la derogació del delicte de sedició
  4. El Govern declara l’esport i l’activitat física béns essencials per reforçar la millora de la salut de la ciutadania i aportarà 10 milions d’euros per impulsar l’activitat dels centres esportius
Portaveu{"name":"2022/11/15/14/59/a56ae631-98fa-4c4f-b8b6-222d6ccf4fd8.jpeg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":168861}

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya millorarà l’oferta de la línia Barcelona-Vallès amb més trens en hora punta, a partir del 9 de desembre. Tal com ha concretat la portaveu del Govern Patrícia Plaja, “la freqüència de pas en hora punta serà de cada 5 minuts per Terrassa i Sabadell i de cada dos minuts i mig per Sant Cugat”. 

Aquestes freqüències suposen un increment de l’oferta de trens respecte a la situació actual i es passa de 22 a 24 trens per hora i sentit a Sant Cugat en l’hora punta, i de 6 a 12 trens per hora i sentit a Sabadell i Terrassa, ha detallat Plaja.

Pel que fa a la resta del dia, s’estableix un servei consistent en una freqüència d’un tren cada 10 minuts des de / a Terrassa i Sabadell, el que representa un tren cada 5 minuts des de / a Sant Cugat. “Aquestes freqüències convertiran a la línia Barcelona-Vallès en la primera línia de metro metropolitana” ha destacat la portaveu del Govern.

L’increment de l’oferta farà que en hora punta circulin el doble de trens per connectar Barcelona amb Sabadell i Terrassa, un 37% més amb la Universitat Autònoma, un 22% més amb Sant Cugat i un 20% més amb Rubí i es passarà d’una capacitat de 80 milions de viatges l’any a 110 milions. 

Aquest nou servei i la millora i augment de les freqüències ha estat possible gràcies a la compra de 15 noves unitats de tren, que ha permès plantejar un nou servei per aprofitar al màxim la infraestructura de la línia i, és clar, del servei. A més, Ferrocarrils ha dut a terme tot un seguit d’actuacions a la línia que han permès simplificar l’explotació, maximitzar la regularitat en la línia i optimitzar els recursos associats. Ferrocarrils també ha realitzat els darrers tres anys diverses millores a la xarxa ferroviària. La més visible és la que s’ha fet a l’estació de Pl. Catalunya, on s’han allargat les vies i andanes i s’ha implementat el sistema d’entrada automàtica a l’estació, però també s’han fet treballs per assegurar l’increment de demanda de tracció elèctrica per a l’increment de trens.

Les millores suposaran una nova configuració de línies per aprofitar al màxim la infraestructura. Així, a partir d’ara, els trens S1 i S2 pararan a totes les estacions, cobrint el servei i parades de les actuals línies S5, S6 i S7. Aquesta simplificació de línies i serveis ha estat motivada per la necessitat d’augmentar la capacitat de la línia i aprofitar al màxim la infraestructura i tots els recursos associats, eliminant els trens semidirectes que no feien tot el recorregut de la línia o que no paraven a totes les estacions. A partir de la setmana vinent, començarà una important campanya informativa perquè tots els usuaris de Ferrocarrils disposin de tota la informació necessària.

Derogació del delicte de sedició

“La derogació del delicte de sedició no és l’objectiu final d'aquest govern que, com ha dit des del principi, treballa per l’amnistia” ha subratllat la portaveu, que també ha argumentat que “objectivament és una millora respecte on érem, és un pas endavant important. I és un avenç fruit de la negociació”. Patrícia Plaja s’ha preguntat si algú pensa que l’Estat Espanyol, immobilista i repressiu contra l’independentisme per naturalesa, hagués fet aquest pas voluntàriament: “No”, ha conclòs, però ha insistit que “les coses passen perquè qui vol que passin treballa, s’esforça, s’arremanga, es desgasta, dialoga i negocia amb la part amb qui no està d’acord”, i això és el que ha fet el Govern, “fem que les coses passin. Allò que fa una setmana reclamava tothom, avui ja sabem que passarà”.

Plaja també ha avançat que el president Aragonès compareixerà al Parlament per abordar la derogació del delicte de sedició.

Amb relació a la reforma del delicte de malversació, la portaveu ha assegurat que “és necessari poder fer tots els canvis possibles al Codi Penal que serveixin per limitar al màxim la judicialització de la política per part de l’Estat”. Amb la reforma el nou Codi Penal serà millor, però “aquest govern també és conscient que això no resol tots els problemes. Perquè la interpretació dels jutges en relació amb les accions independentistes ha generat molts dubtes des de fa anys, els genera avui i els continuarà generant després” ha lamentat. 

Impuls a l’activitat esportiva

El Govern ha declarat l’esport i l’activitat física béns essencials per reforçar el seu paper en la millora de la salut de la ciutadania i aportarà 10 milions d’euros per impulsar l’activitat dels centres esportius. Aquesta dotació econòmica servirà per ajudar a tot el teixit esportiu que promociona la pràctica esportiva

Dels 10,2 milions d’euros, 5,4 milions d’euros es distribuiran a entitats sense ànims de lucre, 4,5 milions d’euros a empreses privades, partida conjunta amb el Departament d’Empresa i Treball, 200.000 a fundacions i 100.000 a universitats públiques. “S’estima que la partida pot arribar a beneficar a un miler d’entitats, 1.500 instal·lacions i 3.500 espais esportius”

L’executiu també ha aprovat la creació de la Taula de l’Esport i de l’Activitat Física de Catalunya per potenciar la importància del sector esportiu en el teixit econòmic i social del país així com la seva aportació a la cohesió social.

Les mesures preses avui en l’àmbit de l’esport “donen continuïtat a les diferents actuacions de promoció de l’esport i l’activitat física que des del principi ha portat a terme el Govern per inculcar els hàbits saludables entre la població”. Alguns d’aquests projectes són el Pla Nacional de Promoció de l’Activitat Física, el Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l'activitat física i l'alimentació saludable i la Guia de prescripció d’exercici físic per a la salut, entre d’altres.

Altres acords del Govern

El Govern ha digitalitzat les publicacions de la Generalitat referents al període republicà que comprèn des del 1931 fins al 1939. S’ha fet des de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i Publicacions de la Generalitat amb l’objectiu de facilitar la consulta, l’anàlisi i la recerca de continguts a través de la identificació i catalogació d’aquestes publicacions i posar a disposició de la ciutadania en general i dels investigadors en particular eines que els hi facilitin l’accés.

Finalment, el Govern destinarà fins a 320.000 euros al Banc dels Aliments per finançar el projecte de transformació de fruita retirada del mercat en sucs per a distribució gratuïta a entitats caritatives per a les anualitats 2022 i 2023.

D’aquesta manera se sufragaran els costos de transformació de la fruita fresca procedent de retirades que rebin els Bancs dels Aliments de Catalunya amb l’ànim d’impulsar l’ajuda alimentària. 

4  

Imatges

Foto reunió Govern

Foto reunió Govern 141081

Foto reunió Govern

Foto reunió Govern 146237

Foto reunió Govern

Foto reunió Govern 17238

Foto Portaveu

Foto Portaveu 168861

1  

Fitxers adjunts

Acords del Govern

Acords del Govern
PDF | 1180200

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined