• Afirma que en les properes setmanes es duran a terme nous paquets de mesures d’austeritat per aprimar i simplificar les estructures del Govern
  • Destaca que la situació financera de la Generalitat és delicada, “més o menys com ho prevèiem”, però es mostra convençut que la situació té sortida encara que requerirà l’esforç conjunt del país 
  • Assegura que en aquesta legislatura tenim a l’abast aconseguir una inflació a la baixa de l’atur i que aquesta serà la principal preocupació i objectiu del seu Govern.
 
Vídeo: El president Mas destaca la important reducció del 23% de totes les estructures directives de la Generalitat
Vídeo: El president Mas destaca la important reducció del 23% de totes les estructures directives de la Generalitat
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat aquest migdia que el Govern ha aprovat avui la reducció del 23% de totes les estructures directives de la Generalitat. “Els nostres compromisos de major austeritat i de reducció dràstica de l’aparell polític de la Generalitat comencen ja a visualitzar-se”- ha assegurat el president. I ha afegit: “Ho complim a la primera de canvi, i  així havia de ser perquè és obligat que el nou Govern de Catalunya doni un missatge i una imatge d’austeritat des del primer moment”.
 
En el decurs de la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, el cap de l’Executiu ha explicat que “la situació financera de la Generalitat és delicada, en el sentit que més o menys prevèiem; ho prevèiem difícil i serà així”. Per això, ha dit que aquest any i, segurament el vinent, s’hauran de demanar esforços conjunts a tota la Generalitat i a tot el país per intentar agafar el camí no només de l’austeritat sinó també de la recuperació econòmica; “Això obliga i obligarà a que hi hagi aquests esforços d’austeritat en allò que és prescindible i una  part de l’aparell polític de la Generalitat ho era i per això ho hem escapçat”, ha dit.
 
En aquest sentit, el president ha destacat que aquesta reducció s’afegeix a la que es va fer en un primer moment en el nombre de conselleries, que n’han passat de 15 a 12; i ara es reduiran de 177 alts càrrec a 136. “Això sol és un primer missatge cap a on anirem i cap on volem anar “ ha subratllat.
 
Reducció del personal eventual
 
En la sessió informativa, el president ha anunciat també que en les properes setmanes es continuarà aquest esforç d’austeritat. Així, hi haurà una tercera fase que serà la reducció significativa del personal eventual de la Generalitat, càrrecs de confiança, i que vol estar enllestida a finals del mes de gener.
 
Posteriorment, vindrà una quarta fase que consistirà en  els decrets d’organització de cada Departament, per sota de les direccions generals. “Ho intentarem tenir acabat en els propers dos mesos, màxim finals de febrer, i en aquí es tornarà a notar un esforç d’austeritat, d’aprimament i simplificació de les estructures”, ha afirmat el president.
 
Dintre d’aquestes mesures hi haurà una última fase que segons ha explicat el president ocuparà el primer semestre del 2011 i en la qual es reorganitzarà tot el sistema d’entitats, empreses públiques, consorcis, etc., que també quedarà reduït d’una manera substancial, però abans caldrà fer una anàlisi prèvia per no cometre errors, segons ha assegurat el president
 
En un altre moment de la seva compareixença, el cap de l’Executiu ha afirmat que l’any 2001 serà un any molt complicat per a la Generalitat, d’ajustaments importants i potser també  el 2012, però s’ha mostrat confiat que passats aquests dos primers anys es puguin estabilitzar clarament les finances de la Generalitat, i garantir d’aquesta manera les polítiques públiques; les polítiques de benestar; la política de modernització de la nostra economia, i les inversions en infraestructures per posar el país en primera fila.
 
El president s’ha mostrat confiat que amb l’esforç de tothom se superarà la situació delicada i complicada en la qual ens trobem. “Venen temps complicats en aquest sentit, no vull amagar-ho- ha dit, però vull fer una crida a la confiança, perquè Catalunya té molts actius, és un país fort i tot això ens ha de permetre sortir d’aquesta situació”.  
 
 
Valoració de les dades de l’atur

El president ha valorat també les dades de l’atur fetes públiques avui. Segons ha dit la situació de l’atur a Catalunya s’ha estabilitzat aquest any 2010 però en una situació clarament negativa i ha subratllat que aquesta és la principal preocupació però també el principal objectiu del seu Govern des del punt de vista de reduir dràsticament i substancialment aquestes xifres negatives. 
 
Pel president, entrem en una etapa en la qual no ens hem de fixar tant en les xifres de l’atur mensual, perquè hi hauran oscil·lacions de tota mena , sinó que ens hem de preocupar de posar les bases perquè en algun moment d’aquesta legislatura comenci a haver-hi una inflació a la baixa de l’atur. I això, ha dit,  està a l’abast no només del Govern sinó del país.

3  

Vídeos

Vídeo de la roda de premsa íntegra

Tall de vídeo: El president Mas destaca la important reducció del 23% de totes les estructures directives de la Generalitat

Tall de vídeo: el president destaca que els compromisos d'austeritat es compleixen a la primera

3  

Fitxers adjunts

Foto de la roda de premsa (autor: Rubén Moreno)

Foto de la roda de premsa (autor: Rubén Moreno)
JPG | 453

Foto del Consell Executiu (autor: Rubén Moreno)

Foto del Consell Executiu (autor: Rubén Moreno)
JPG | 725

Acords del Govern en format PDF

Acords del Govern en format PDF
PDF | 69