Homs durant la roda de premsa

El Govern, institucions econòmiques i empresarials, i entitats explicaran l'abast reformador de les Lleis Òmnibus pel país

query_builder   10 gener 2012 18:19

thumb_up Acords del Govern

El Govern, institucions econòmiques i empresarials, i entitats explicaran l'abast reformador de les Lleis Òmnibus pel país

  • La Generalitat inicia el desplegament de les lleis òmnibus amb el decret de creació de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural
  • El portaveu ha demanat que “per part de tothom hi hagi sentit de la responsabilitat i un punt de generositat davant la situació del país”
Tall de vídeo del portaveu Homs
 
El Govern ha iniciat avui el desplegament de les lleis Òmnibus amb el decret de creació de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, destinada a agilitzar, modernitzar, simplificar els tràmits que fan els ciutadans relacionats amb les subvencions de l’àmbit de la cultura. En el marc de les lleis Òmnibus, el portaveu ha anunciat que en els propers tres mesos un grup format pel consell de cambres, Foment del Treball, Pimec i el Govern iniciarà un pla de comunicació per explicar els beneficis que suposarà el desplegament de la reforma. “Ens semblava imprescindible poder fer una acció explicativa de la profunditat del contingut, dirigida a professionals, al món empresarial, tècnics... per donar a conèixer l’abast de totes aquestes reformes”, ha explicat portaveu del Govern, Francesc Homs, en roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu. Homs ha precisat que aquesta acció és necessària ja que el desenvolupament de les lleis Òmnibus és “una operació reformadora sense precedents al nostre país”.
 
El Govern ha tramitat cinc lleis òmnibus de les quals tres ja estan aprovades i s’estan començant a desenvolupar. Es tracta de les que fan referència a simplificació administrativa, agilitat i reactivació econòmica. Queden pendents d’aprovar les lleis òmnibus referents a urbanisme i al món audiovisual. Segons ha avançat el portaveu “quan la llei d’urbanisme estigui aprovada s’hauran modificat un total de 90 lleis” amb l’objectiu de “reactivar l’activitat econòmica a casa nostra”. Les lleis òmnibus pretenen generar “impacte en la nostra economia en termes d’estalvi, d’eficiència i de facilitar el funcionament de l’activitat productiva”. En el cas de la reforma en el camp del turisme s’aconseguirà un estalvi de 30.552.000 euros, i pel que fa a les modificacions legislatives en l’àrea de la indústria química l’estalvi arribarà als 50.000.000 d’euros.
 
Actuar des de la “responsabilitat” i la “generositat”

Durant la roda de premsa el portaveu ha aprofitat per defensar les mesures del Govern per redreçar la situació econòmica i ha reconegut que “hi ha coses que no ens agraden però sabem que les hem de fer perquè encara que puguin tenir rebuig o incomprensió són bones i necessàries per intentar sortir d’on som”. Per aquest motiu ha fet una crida a que  “per part de tothom hi hagi sentit de la responsabilitat i un punt de generositat amb la situació”.

El portaveu ha fet referència a la intenció del govern espanyol de fer un “control previ” dels pressupostos de les comunitats autònomes arran de les darreres declaracions del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy; i del ministre d’Economia, Luis de Guindos. En aquest sentit ha reiterat que “la defensa de l’autogovern és una línia vermella absolutament intransferible” i ha afegit que “quan un mira el balanç de qui genera més deute a l’Estat espanyol, la xifra és d’una contundència extrema: prop del 80 per cent del deute el genera l’Administració General de l’Estat i un 20 per cent el fan les comunitats autònomes. Com algú pot culpar el del 20 per cent?”. El portaveu ha recordat que la Generalitat treballa per a que “la Unió Europea faci d’àrbitre en el seguiment del compliment dels objectius de dèficit de totes les administracions públiques” ja que “ens mereixeria un crèdit molt superior al del govern de l’Estat espanyol que és art i part”.
 
El portaveu ha explicat que el Govern comparteix la doctrina de l’editorial del diari britànic Financial Times del passat Dia de Reis que advertia que les mesures econòmiques del govern espanyol podrien comportar la recentralització de l’estat, per aquest motiu ha exhibit el “compromís” del Govern amb la lluita contra el dèficit, però ha precisat que “una cosa no està renyida amb l’anterior, la preservació de l’autogovern, que s’ha de seguir preservant”. Homs ha conclòs afirmant que “no demanem al govern que ens ajudi i ens socorri, simplement que compleixi el seus compromisos i obligacions amb el govern de Catalunya”.
 
Avantprojectes de llei de governs locals i d’hisendes locals

El Consell Executiu d’avui també ha aprovat la creació de la comissió que elaborarà els avantprojectes de llei de governs locals i d’hisendes locals. Aquesta comissió d’experts, de caràcter temporal, impulsarà l’elaboració i la redacció del nou marc jurídic fomentant la participació de tots els sectors afectats per la reforma. El portaveu ha anunciat “el Govern preveu aprovar els dos avantprojectes abans de desembre 2012” i ha recordat que és “una reforma demanada pels governs locals”.

2  

Imatges

Fotografia Consell Executiu

Fotografia Consell Executiu 651

Fotografia roda de premsa

Fotografia roda de premsa 287

4  

Vídeos

Roda de premsa íntegra

Video: Homs demana generositat i responsabilitat

Video: El portaveu parla de les accions de comunicacio sobre la llei omnibus

Video: El portaveu compara el deute de les ccaa amb el de l'estat

1  

Fitxers adjunts

Acords del Govern

Acords del Govern
PDF | 170

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined