• L’objectiu del Govern és que cada centre tingui equips directius d’alta qualitat per fer de cada escola un centre d’excel·lència
  • Es tracta d’una iniciativa pionera i innovadora en el camp de la direcció escolar de centres públics
  • El portaveu del Govern anuncia que en les properes setmanes s’intensificaran els contactes amb les forces polítiques per assolir el consens pel pacte fiscal
Tall de vídeo de la consellera Rigau
 
El Govern ha aprovat avui un nou procés de selecció del directors dels centres escolars públics, gràcies al qual els docents que vulguin desenvolupar tasques directives podran acreditar de forma oficial les seves competències. Així ho ha explicat la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, durant  la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu. 
 
Amb aquesta mesura pionera a l’estat, que desplega la Llei d’Educació de Catalunya, el Govern impulsa la professionalització dels directors dels centres escolars, un element clau en la lluita contra el fracàs escolar.

El nou procés d’acreditació, que comença en una primera fase a partir d’aquest mes, busca “l’excel·lència a cada centre”, i per aquest motiu, ha detallat Rigau, només compta amb 80 acreditacions disponibles. “Encara que necessitéssim 500 directors comencem només amb 80 places, ho farem progressivament, i a cada promoció busquem els millors que es presentin, ja que  quanta més qualitat demanem als directors més qualitat d’aprenentatge tindran els alumnes”, ha assegurat Rigau, que ha qualificat la professionalització dels directors dels centres  com una “assignatura pendent del sistema educatiu”.
 
“Volem que els més de 2.500 centres públics de Catalunya estiguin dirigits per persones formades que representin la qualitat i puguin estimular l’activitat de tot el claustre i garantir el llindar de coneixements dels alumnes”, ha manifestat la titular d’Ensenyament.

El nou procés d’acreditació s’inclou en l’Acord Marc de la lluita contra el fracàs escolar, aprovat pel Govern ara fa un any i que vol reduir el fracàs a la meitat en vuit anys. El nou impuls a la professionalització de la direcció permetrà també una consolidació dels càrrecs directius. Actualment, el 72,6% dels centres docents tenen una direcció escolar que ha accedit al càrrec a través del concurs de mèrits. En el cas de Primària, el percentatge és del 71%, i en el cas dels centres de Secundària, la xifra arriba al 75,7%.

Tall de vídeo del portaveu Homs sobre el pacte fiscal
Negociacions pel pacte fiscal

Preguntat per l’estat de les negociacions sobre el nou pacte fiscal per a Catalunya, el portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, ha anunciat que “en les properes setmanes des del Govern s’intensificaran d’una manera discreta els contactes amb les diferents formacions polítiques”, un cop superats els processos electorals i congressuals, perquè el propòsit que té el Govern és “mirar de sincronitzar aquesta majoria social que existeix a l’entorn del pacte fiscal amb la majoria política que encara no acaba d’haver-hi”, ha explicat Homs.

Condol per la mort d’Antoni Tàpies, pintor català amb gran projecció internacional

El portaveu també ha volgut reiterar el condol del Govern per la mort ahir, a 88 anys, del pintor Antoni Tàpies, Medalla d’Or de la Generalitat. Homs ha subratllat “el valor artístic i de país d’un dels pintors més prestigiats que Catalunya ha donat al món”. L’obra de Tàpies és ben present en el si del Govern de Catalunya: així, un quadre del pintor sobre les Quatre Cròniques presideix la sala on setmanalment es reuneix el Consell Executiu, i l’estatueta dels Premis Internacionals Catalunya també és obra de l’artista traspassat ahir.

2  

Imatges

Fotografia Consell Executiu

Fotografia Consell Executiu 1238

Fotografia roda premsa

Fotografia roda premsa 505

3  

Vídeos

Roda de premsa íntegra

Tall de vídeo de la consellera Rigau

Tall de vídeo del portaveu Homs sobre les negociacions pel pacte fiscal

2  

Fitxers adjunts

Acords del Govern

Acords del Govern
PDF | 268

Presentació direcció escolar

Presentació direcció escolar
PDF | 1533