• El portaveu Homs apel·la a la “responsabilitat” del Govern per no executar les resolucions, que suposen una despesa tres vegades superior a tot el pressupost del Departament d’Empresa i Ocupació

 

  • El Govern expressa el seu “rebuig enèrgic” a la nacionalització de Repsol YPF a l’Argentina

 

  • El Govern també ha acordat recórrer la reforma laboral al Tribunal Constitucional si durant el tràmit al Congrés no prosperen les esmenes sobre la invasió de competències de la Generalitat

 

  • L’executiu ha fet balanç de l’acord amb les ”majors” que ha permès triplicar el nombre d’espectadors de pel·lícules doblades al català en l’últim mig any
 
DG Comunicació
El Govern ha avaluat avui el ple monogràfic sobre la reactivació econòmica celebrat la setmana passada al Parlament i ha constatat que algunes de les resolucions aprovades tindrien un impacte de 1.477 milions per a la Generalitat, un import que equivaldria a multiplicar per tres el pressupost del Departament d’Empresa i Ocupació, segons ha destacat el portaveu del Govern, Francesc Homs. Una quantitat que, donada la delicada situació econòmica actual, el Govern no pot assumir o que caldria treure necessàriament d’altres partides pressupostàries.

Homs s’ha mostrat sorprès perquè “en temps d’austeritat el que es decideix per part d’alguns grups és anar al revés del que dicta el sentit comú i gastar més”, motiu pel qual el Govern “no pot compartir aquest nivell d’irresponsabilitat”.

En aquest sentit, el portaveu ha apel·lat a la “responsabilitat” del Govern per no executar aquestes resolucions, “a risc que alguns ho critiquin”, ja que “quan un Parlament acorda que s’han de gastar 1.477 milions que no es tenen, el govern ha de ser responsable i dir que no els té. No farem promeses que després no es poden complir”, ha assegurat Homs.

El portaveu sí que ha expressat la voluntat del Govern de complir les resolucions aprovades per la cambra catalana que no suposen despeses extraordinàries. Per exemple, Homs ha assegurat que el Govern portarà al ple del Parlament la modificació pressupostària que la Generalitat haurà de fer davant la caiguda d'ingressos.

Homs ha lamentat especialment el capteniment del Partit Popular, que “dóna lliçons a tort i a dret de com actuar amb austeritat, i després vota amb lleugeresa al costat d’altres grups resolucions que tenen com a conseqüència un fet impossible”.


Reforma laboral

El Consell Executiu també ha acordat avui portar al Tribunal Constitucional la reforma laboral aprovada pel govern espanyol en cas que durant el tràmit parlamentari al Congrés no prosperin les esmenes proposades pel grup que dóna suport al Govern pel que fa a la invasió de competències de la Generalitat. En aquest sentit, el portaveu Homs ha fet una crida als grups polítics a “donar suport al Govern de Catalunya per defensar aquestes competències”.

Altres acords del Govern

El Govern també ha aprovat avui reforçar la lluita contra els incendis forestals. Entre l’1 de juny i el 31 d’octubre s’establirà un reforç addicional als equips d’extinció d’incendis, al personal de suport a l’operatiu del cos de bombers i al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, i es destinaran més de 9 milions d’euros a la contractació del personal necessari per afrontar la campanya forestal.

Finalment, el l’Executiu ha fet balanç de l’acord que el Departament de Cultura va tancar el setembre passat amb el Gremi d’Empresaris de Cinema de Catalunya i la Federación de Distribuidores Cinematográficos FEDICINE i que ha permès triplicar el nombre d’espectadors de pel•lícules doblades al català en l’últim mig any.

En concret, entre setembre de 2011 i abril de 2012 s’ha passat de 61.376 espectadors a 283.065, cosa que representa un increment del 361% (176.689 nous espectadors) respecte al mateix període de l’any anterior.

En paral•lel, els últims sis mesos la recaptació acumulada de pel•lícules doblades al català s’ha multiplicat per cinc (ha crescut d’un 511%) respecte al mateix període de l’any anterior. Entre setembre de 2011 i abril de 2012 la recaptació ha estat de 2.015.730 euros, davant dels 329.468 euros recaptats entre el mes de setembre de 2010 i l’abril de 2011.

“Rebuig enèrgic” a la nacionalització de Repsol YPF a l’Argentina

El portaveu Homs també ha volgut traslladar el “rebuig més enèrgic” del Govern al procés de nacionalització de la companyia repsol YPF a l’Argentina, i ha informat que l’Executiu català, a través de la secretaria d’Afers Exteriors i de l’oficina d’ACC10 a Buenos Aires està analitzant la situació de les empreses catalanes amb interessos a l’Argentina. En aquest sentit, el portaveu ha demanat al govern espanyol que estigui “a l’alçada d’aquestes circumstàncies, que cridi tan com vulgui ,però que sigui més eficaç en la defensa dels interessos de les empreses catalans o vinculades a Catalunya  a Argentina”.

Pel que fa a l’episodi protagonitzat pel rei Joan Carles a Botswana, el portaveu l’ha considerat “un error” i una conducta que "no és exemplar”.

2  

Imatges

Fotografia reunió Consell Executiu

Fotografia reunió Consell Executiu 618

Fotografia del portaveu a la roda de premsa

Fotografia del portaveu a la roda de premsa 611

2  

Vídeos

Tall de vídeo del portaveu Homs

Tall de vídeo del portaveu Homs

2  

Fitxers adjunts

Acords de Govern

Acords de Govern
PDF | 375

Cost resolucions Parlament

Cost resolucions Parlament
PDF | 1008