• El portaveu del Govern en funcions assegura que cal “un govern fort” per fer front als principals reptes del país: la crisi econòmica i el referèndum
  • Alerta que en els pressupostos de l’any que ve el Govern es veurà obligat a fer uns ajustos “equivalents als del 2011 i 2012 junts”
  • L’Executiu aprova avui la nova convocatòria del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) 2013-2016
Tall de vídeo del portaveu Homs
“El poble de Catalunya ha parlat de forma clara i majoritària sobre el dret a decidir i la consulta s’ha d’organitzar en els propers anys”. El portaveu del Govern en funcions i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, ha volgut esvair així qualsevol dubte sobre la voluntat del Govern de tirar endavant el referèndum per la independència un cop es constitueixi el nou Executiu.
 
“Mai havíem tingut un mandat tan inequívoc i explícit per fer una consulta, això no havia passat mai a la nostra història”, ha assegurat Homs durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu, tot i que ha advertit que per encarar-lo cal “un govern fort que estigui en condicions de fer front als reptes del país, a un repte tan il·lusionant com la consulta però també a la situació de crisi econòmica tan complicada”. “Això ha d’estar coliderat per aquells que tinguin capacitat de posar-se d’acord, en el benentès que el govern no defugirà les responsabilitats que se li han atorgat”, ha dit.
 
En aquest sentit, el portaveu ha alertat que l’any que ve el Govern es veurà obligat a fer uns pressupostos encara més austers. “La combinació de la caiguda dels ingressos, els deutes impagats de l’Estat i la reducció de les aportacions que fa a activitats finalistes com la dependència o la formació ocupacional, els venciments de deute i l’augment de les despeses financeres dóna com a resultat uns ajustos equivalents als del 2011 i 2012 junts”, ha explicat.
 
El Govern en funcions aprova la convocatòria del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) 2013-2016
 
El Consell Executiu ha donat llum verd a la nova convocatòria del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) per als propers quatre anys. El Govern hi destina una dotació inicial de 200 milions d’euros del Departament de Governació i Relacions Institucionals, i espera ampliar-la a més de 400 amb les aportacions que les diputacions catalanes han de fer al programa.
 
Com a novetats principals destaca que el sistema de programació torna a ser de 4 anys i que el programa recupera el seu esperit unitari, establint les eines i principis perquè la coordinació entre departaments i administracions sigui exemplar. Així mateix, inclou per primera vegada les despeses corrents de reparacions, manteniment i conservació.
 
Creació de 14 centres d’educació d’adults
 
El Govern en funcions ha aprovat també aquest matí la creació de 14 centres d’educació d’adults en diferents punts del territori. Substituiran les actuals aules de formació d’adults, ja que la previsió de creixement d’alumnat fa preveure la necessitat de transformar les aules en centres.
 
Els 14 nous centres d’educació d’adults tenen un total de 189 grups i gairebé 4.300 alumnes. S’hi imparteixen ensenyaments de graduat en educació secundària, anglès, francès, curs de preparació per a les proves d’accés a grau mitjà i grau superior, o informàtica, entre d’altres. A Catalunya, hi ha un total de 130 centres i aules d’educació d’adults del Departament d'Ensenyament.

4  

Fitxers adjunts

Acords del Govern

Acords del Govern
PDF | 147

Tall de vídeo del portaveu Homs

Tall de vídeo del portaveu Homs
FLV | 6611

Fotografia reunió Consell Executiu

Fotografia reunió Consell Executiu
JPG | 723

Foto de la roda de premsa. Autor: Jordi Bedmar

Foto de la roda de premsa. Autor: Jordi Bedmar
JPG | 339