Govern
  
  • El Consell Executiu aprova la memòria prèvia de l’Avantprojecte de llei de modificació de la Llei de les professions de l’esport
  • El Govern també ha donat llum verda a dos acords per millorar la situació de les petites i mitjanes empreses i enfortir així el teixit productiu del país
  • El Govern encara la cimera d’aquesta tarda sobre el projecte de la LOMCE amb l’objectiu de llençar el missatge “clar i contundent” que el model d’escola catalana “no es toca”, segons ha explicat el conseller Homs durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu
  • Homs reitera la decisió del Govern de no fer uns pressupostos “a qualsevol preu” però demana a l’Executiu espanyol que clarifiqui l’objectiu de dèficit “com més aviat millor”
El Consell Executiu ha aprovat avui la memòria prèvia de l’Avantprojecte de llei de modificació de la Llei de les professions de l’esport a Catalunya, de 2008, per actualitzar-la i solucionar situacions i problemes derivats de la seva aplicació que han impedit que molts professionals adaptessin l’exercici de la seva professió als mandats legals, a banda de resoldre algun buit legal donant-li contingut normatiu.
 
Amb aquesta modificació normativa, el Govern vol “donar sortida als professionals del sector esportiu que encara no s’han pogut integrar legalment en l’àmbit laboral de les activitats físiques i esportives”, segons ha destacat el conseller de la Presidència i portaveu del Govern durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu. La nova regulació permetrà que puguin accedir al Registre Oficial de Professionals de l’Esport .
 
A més, la nova llei facilitarà l’acreditació de la formació per a l’exercici de les professions que recull la normativa. Així, es podran acreditar mitjançant els títols als quals al·ludeix la pròpia llei, com a través de les noves titulacions exigibles en la seva implantació i de les titulacions obtingudes als estats membres de la Unió Europea. La formació també es podrà acreditar mitjançant els certificats següents: certificat de professionalitat; certificat de qualificació professional; certificat de crèdits; unitats formatives o unitats de competència; certificats de reconeixement acadèmic; certificats d’incorporació al Registre Oficial de Professionals de l’Esport com a professionals del sector esportiu, i certificats que resultin de les previsions contingudes en l’ordenament vigent a cada moment.
 
Mesures de suport a les Pimes
 
El Govern també ha aprovat avui dos acords per millorar la situació de les petites i mitjanes empreses i enfortir així el teixit productiu del país, tenint en compte que a Catalunya el 99% de les empreses són pimes i que generen el 70% de l’ocupació del país i contribueixen en gairebé el 60% del Valor Afegit Brut (VAB) mercantil del conjunt de l’economia catalana.
 
En primer lloc, el Govern avaluarà l’impacte de les seves regulacions normatives sobre les pimes amb el “Test de Pimes”, “una eina per avaluar l’impacte que la regulació normativa té sobre les petites i mitjanes empreses” amb l’objectiu de garantir que els costos derivats de la regulació no els afectin de forma excessiva i els restin competitivitat.
 
D’acord amb això, totes les disposicions normatives del Govern amb incidència en l’activitat econòmica hauran d’anar precedides d’un informe que avaluï el seu impacte en les pimes.
 
Hi ha una mena d’impost difícil de quantificar que no forma part de la legislació tributària però que grava l’actuació de les pimes, que és l’impost del temps, el temps que han d’invertir autònoms i petis empresaris per atendre els requeriments de l’administració pública”, ha explicat el conseller Homs.
 
En aquest sentit, l’acord aprovat avui respon a “l’obsessió del Govern de facilitar la vida dels emprenedors a casa nostra, especialment dels més petits que no tenen estructures per atendre el compliment de la normativa”.
 
En segon lloc, el Govern també ha creat el Programa d’atenció a la PIME i ha actualitzat el Programa Catalunya Emprèn. Les dues iniciatives, de les quals el conseller d’Empresa i Ocupació ha informat avui al Consell Executiu, pretenen donar un nou impuls a l’emprenedoria i a les petites i mitjanes empreses i enfortir així el teixit productiu català.
 
El Programa d’atenció a la PIME pretén impulsar la competitivitat de les petites i mitjanes empreses dissenyant eines per a la innovació, la internacionalització i la capacitació. També té com a objectiu promoure l’adaptació del marc normatiu fent-lo més idoni a les seves especificitats, així com sensibilitzar les administracions públiques.
 
D‘altra banda, l’actualització del Programa Catalunya Emprèn, creat el setembre del 2012, pretén impulsar, planificar i avaluar un conjunt d’accions destinades a fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa al país. Els punts clau de la iniciativa són simplificar la creació d’empreses i fer-ne l’acompanyament; suprimir barreres estructurals; fomentar l’autoemprenedoria i la reemprenedoria, i facilitar la connexió entre inversors i emprenedors.
 
El Govern reserva 6,9 milions d’euros per a contractes públics amb entitats socials i amb Centres especials de treball
 
El Govern formalitzarà enguany la reserva social de contractes administratius d’obres, subministraments o serveis amb entitats i centres de caràcter social per valor de 5.576.350 euros. El Consell Executiu ha aprovat avui la quantia de la contractació pública que els diferents departaments de la Generalitat, els organismes autònoms i les empreses públiques hauran de destinar empreses d’inserció sociolaboral o entitats que treballin amb persones amb risc d’exclusió social.
 
Es tracta bàsicament de contractes d’obres i serveis de conservació manteniment de béns immobles; de serveis de missatgeria, correspondència i distribució; d’arts gràfiques; de neteja i bugaderia; de restauració, i de recollida i transports de residus, així com els serveis i subministraments auxiliars per al funcionament de l’Administració. Per a aquest 2013 el Govern hi destinarà almenys 5.576.350 euros, la mateixa quantitat que l’any 2012, malgrat les restriccions pressupostàries.
 
El Consell Executiu també ha aprovat una reserva de contractació de 1.350.000 euros amb Centres especials de treball (CET), que treballen per a la integració de persones amb algun tipus de disminució, o a través de programes d’ocupació protegida, quan almenys el 70 per cent dels treballadors afectats siguin persones amb una discapacitat que els impedeixi exercir una activitat professional normal.
 
Objectiu de la cimera sobre la LOMCE: llençar el missatge “clar i contundent” que el model d’escola catalana “no es toca”
 
El Govern encara la cimera d’aquesta tarda sobre el projecte de la LOMCE amb l’objectiu de llençar el missatge “clar i contundent” que el model d’escola catalana “no es toca”, segons ha explicat el conseller Homs, qui també ha advertit que davant una ofensiva en tota regla i amb unes dimensions històriques com aquesta contra un tresor que hem construït entre tots no podem descartar cap opció”.
 
El país ha de saber donar el missatge que hi ha coses estructurals i bàsiques que no es toquen”, ha considerat el portaveu del Govern referint-se a un model d’escola, el de Catalunya, que ha estat avalat des del punt de vista jurídic, pedagògic i dels resultats.
 
Al costat d’això, el conseller ha assegurat que el Govern “no defugirà cap debat ni cap discussió” i que durant la reunió es tractaran, “a petició d’alguns partits polítics”, altres qüestions lligades a l’aplicació de la LEC i al debat parlamentari sobre l’educació. “Estem oberts a fer totes les anàlisis que calgui”, ha insistit Homs, “entenent que la reunió d’avui pot expressar un sentit de país”.
 
En la cimera d’avui, convocada pel president Mas, i a la qual hi assistiran representants de la comunitat educativa i dels grups parlamentaris favorables a la immersió lingüística, s’analitzarà l’afectació que el projecte de la LOMCE, ara en tràmit parlamentari a les Corts, pot tenir sobre la immersió lingüística i sobre l’àmbit competencial català.
 
El Govern reclama conèixer l’objectiu de dèficit “com més aviat millor”
El conseller Homs ha reiterat que el Govern es manté “ferm” en la decisió de no fer uns pressupostos “a qualsevol preu”, però ha demanat a l’Executiu espanyol que “clarifiqui com més aviat millor” l’objectiu de dèficit d’enguany per a les comunitats autònomes “pel bé de tots”.

1  

Imatges

Fotografia roda premsa Govern

Fotografia roda premsa Govern 661

1  

Vídeos

Roda de premsa íntegra

2  

Fitxers adjunts

Acords del Govern

Acords del Govern
PDF | 641

Fotografia reunió Consell Executiu

Fotografia reunió Consell Executiu
JPG | 648