Acords de Govern

El Govern treballa per restablir la normalitat en la xarxa viària i ferroviària i el subministrament elèctric

query_builder   9 març 2010 16:45

thumb_up Acords del Govern

El Govern treballa per restablir la normalitat en la xarxa viària i ferroviària i el subministrament elèctric

Roda de premsa del Consell de Govern
El Govern continua treballant per restablir la normalitat en la xarxa viària i ferroviària i en el subministrament elèctric en les zones que encara no tenen llum, després del temporal que ha afectat Catalunya. S’està treballant en col·laboració amb les empreses per subministrar equips electrògens a grups sensibles: centres de salut i empreses de telecomunicacions (telefonia fixa i mòbil) per tal que tots puguin tornar a prestar els seus serveis amb la màxima normalitat possible.
 
Al respecte, el conseller d’Interior, Relacions Internacionals i Participació, Joan Saura, que ha comparegut en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, juntament amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha destacat que “no hi ha hagut cap incidència important des del punt de vista de l’atenció sanitària” i que ahir “es va fer una gran esforç i es va prioritzar que els hospitals i els Centres d’Atenció Primària tinguessin tots els mitjans per poder continuar fent la seva feina”.

Tall de Vídeo: el conseller Saura agraeix als ajuntaments i als cossos de seguretat i emergència la seva implicació per fer front al temporal.
A més, el conseller Saura ha agraït especialment la tasca de molts ajuntaments que “han posat en marxa els seus plans d’emergència, cosa positiva i que demostra la necessitat que hi hagi molts més que els tinguin” i ha destacat “la quantitat d’operatius que estan treballant i que han treballat aquests dies” com és el cas dels Mossos d’Esquadra dels “que normalment hi ha unes 400 patrulles diàries i ara estem en més de 700 patrulles, això vol dir uns 1.400 Mossos més. El mateix ha passat amb Bombers, ja que estem per sobre dels 1.000 bombers. Estem en 250 rurals, 250 de la Creu Roja i les 96 persones UME que ens ha brindat el Govern central i que vull agrair també públicament.”

Tall de vídeo: el conseller Nadal destaca l'esforç de treballadors d'Adif i Renfe per la normalitzar la situació dels afectats pel temporal.
També s’ha intensificat la retirada de vehicles abandonats, i la neteja de vies, sobretot de la NII al seu pas per Girona. Prop de 1.000 bombers estan treballant, s’ha doblat el personal de guàrdia i han augmentat un 20% els vehicles lleugers per reforçar les actuacions a Girona.
 
Pel que fa a les afectacions produïdes pel temporal en el servei de Rodalies, el conseller Nadal ha volgut destacar que, si bé pot haver mancat una informació suficient, l’esforç per la normalització de la situació ha estat“extraordinari”. En aquest sentit, el conseller ha lloat la dedicació dels tècnics d’ADIF i RENFE : “Han estat treballant fora de torn, més hores de les que corresponia i intentant aconseguir el que es va aconseguir entre les 12 i la una de la matinada, quan alguns dels trens que tenien passatgers o que havien desembarcat passatgers en poliesportius, van reprendre la circulació i van minimitzar les afectacions de gent que hauria d’acabar passant la nit fora de casa”, ha dit el conseller.
 
 

El Govern aprova el Pla d’Acció Exterior del Govern de Catalunya
 
El Govern ha aprovat avui el Pla de l’Acció Exterior del Govern de Catalunya, el primer document de planificació de què es dota el Govern per orientar la seva acció exterior. Aquest document estableix els objectius estratègics i operatius, i les actuacions prioritàries que ha de regir l’acció exterior del Govern durant els propers cinc anys. 
 
 
El Govern aprova la Llei de Polítiques de Joventut, que prioritza l’emancipació juvenil
 
El Govern ha aprovat la Llei de Polítiques de Joventut de Catalunya, que prioritza l’emancipació i la participació juvenil. Es tracta de l’única competència exclusiva de la Generalitat pendent de desplegament des de 1979. La Llei estableix que els poders públics han de fer polítiques específiques per a joves, tal i com es recull al Pla Nacional de Joventut.
 
Aprovació del Decret que regula l’organització i funcionament del Registre d’Entitats Esportives
 
El Govern ha aprovat avui el Decret que regula l’organtizació i funcionament del Registre d’Entitats Esportives per tal d’adequar-lo als canvis produïts en els últims anys en el marc organitzatiu de l’esport català. D’aquesta manera, el Registre incorporarà totes les innovacions i canvis que ha introduït el Text Únic de la Llei de l’Esport en el model associatiu.
 
Millora el subministrament d’aigua al Vallès Oriental amb una inversió propera als 2,5 milions d’euros
 
El Govern ha aprovat avui una actuació de millora en el subministrament d’aigua dels municipis de Parets del Vallès i Montmeló, a la comarca del Vallès Oriental. Aquesta actuació tindrà un cost proper als 2,5 milions d’euros i consistirà en connectar aquestes localitats amb la nova artèria que transcorre entre la potabilitzadora del Ter i l’estació distribuïdora de la Trinitat, que ja està finalitzada. L’actuació es portarà a terme durant el tercer trimestre d’aquest any i es preveu que finalitzi a l’estiu del 2011.

2  

Imatges

Fotografia del Consell de Govern. Autor: Rubén Moreno

Fotografia del Consell de Govern. Autor: Rubén Moreno 795

Fotografia de la roda de premsa del Govern. Autor: Jordi Bedmar

Fotografia de la roda de premsa del Govern. Autor: Jordi Bedmar 563

4  

Vídeos

Tall de Vídeo: el conseller Saura valora positivament que no s'ha produït cap incidència sanitària important a causa del temporal.

Tall de Vídeo: el conseller Saura agraeix als ajuntaments i als cossos de seguretat i emergència la seva implicació per fer front al temporal.

Tall de vídeo: el conseller Nadal destaca l'esforç de treballadors d'Adif i Renfe per la normalitzar la situació dels afectats pel temporal.

Roda de premsa íntegra a càrrec dels consellers Saura i Nadal

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa: El Govern treballa per restablir la normalitat en la xarxa viària i ferroviària i el subministrament elèctric

Nota de premsa: El Govern treballa per restablir la normalitat en la xarxa viària i ferroviària i el subministrament elèctric
PDF | 61

Acords de Govern en format PDF

Acords de Govern en format PDF
PDF | 46

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined